Meidän Seuran B-pojat osallistuvat maailman suurimpaan juniorisalibandyturnaukseen Storvretacupeniin joka pelataan Ruotsin Uppsalassa. Joukkueen menoa voi seurata Sportswik-sivuston ja mobiiliappin kautta. Read more

Tänään Myllypurossa pelatussa C1-poikien haastajasarjan finaalissa meidän C-pojat kukistivat SBS Sisun lukemin 3-6 ja ovat näin ollen oman ikäluokkansa tämän kauden Etelä-Suomen haastajasarjan mestareita.

vs. SBS Sisu – kultamitalit pelissä

Jännitystä ilmassa jo lämmittelyn aikana. (Kuva: Olli Knaapinen)

Jännitystä ilmassa jo lämmittelyn aikana. (Kuva: Olli Knaapinen)

Ottelun alussa huomasi että varsinkin meidän poikia jännitti ja alku olikin hidastempoinen. Ensimmäisen maalin iski kotijoukkueena toiminut SBS Sisu noin neljän minuutin pelin jälkeen. Meidän pojat olivat edelleen vähän kohmeessa ja kun Samuel Strebelle joutui erän lopussa rikkomaan jäähyn arvoisesti, näytti vahvasti siltä että Sisu tulee tekemään vielä toisen maalinsa ekaan erään. Mitä vielä, John Ojala pääsi alivoimalla hyökkäysalueelle ja rannari upposi Sisun verkkoon. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Toinen erä oli sitten meidän huonoin ja jatkettiin periaatteessa siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin: tehtiin jatkuvasti huonoja ratkaisuja varsinkin hyökkäyspäässä, joiden ansiosta Sisu pääsi helposti vastahyökkäyksiin. Vaikka erän alussa mentiinkin Anton Knaapisen päivän ensimmäisellä maalilla 1-2 johtoon niin Sisu oli niskan päällä koko erän. Ajassa 24.35 Sisu tasoittikin sitten pelin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Sisu meni vielä 3-2 johtoon.
Kolmanteen erään haluttiin herätellä joukkuetta joten ketjut menivät lähes kokonaan uusiksi. Se tuottikin tulosta, päästiin paremmin peliin sisään ja sitä kautta myös saatiin parempia maalintekopaikkoja. Vanha totuushan on että jos saat maalipaikkoja niin kyllähän se pallo sinne lopulta uppoaa. Ajassa 35.01 Mikael Haverinen pääsi maalin kulmalla ihan yksin sivaltamaan tasoituksen Strebellen syötöstä, ja laamantuiko Sisu sitten tästä koska minuutin sisään taululle lyötiin vielä kaksi maalia Tom Lahden ja Antonin osumilla ja tilanne oli 3-5. Puolitoista minuuttia myöhemmin Sisu otti aikalisän mutta niin siinä sitten kävi että ottelun hahmo Anton sivalsi heti seuraavassa vaihdossa päivän kolmannen maalinsa tilanteeksi 3-6. Loppupeli pyrittiin hallitsemaan palloa ja pelaamaan järkevästi. Se onnistui ja lopullinen niitti ottelulle nähtiin kun Sisun pelaaja joutui pari minuuttia ennen päätössummeria jäähylle vaarallisesta pelistä. Sisu yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia mutta sekään ei auttanut ja näin haastajasarjan voitto meille. Lopussa vielä tunteet kuumenivat ja Sisun pelaaja tuuppasi Jesse Forsmanin seinään vitosen arvoisesti, mutta muuten ottelu oli siisti eikä ylilyöntejä nähty.

 

Anton Knaapinen (nro 9) oli liekeissä finaalissa ja iski kolme kaappia. (Kuva: Olli Knaapinen)

Anton Knaapinen (nro 9) oli liekeissä finaalissa ja iski kolme kaappia. (Kuva: Olli Knaapinen)

SBS Sisu- FBC Raseborg Knights 3-6 (1-1, 2-1, 0-4)

Anton Knaapinen 3+0
Tom Lahti 1+1
John Ojala 1+1
Mikael Haverinen 1+0
Samuel Strebelle 0+1, 2min
Dennis Österman 0+1

Knightsin ensimmäinen kultamitali junnusarjoissa –  huikea reissu päätökseen

Tämä C-poikien haastajasarjan voitto on Knightsin (ja edeltäjien Karis Elit/FBC Elit) seurahistorian ensimmäinen junnujen kultamitali missään sarjassa. Muutama haastajafinaalipaikka on tullut mutta aina Ritarit ovat joutuneet lähtemään finaaliotteluista hopeamitalit kaulassa. Nyt siis kuitenkin onnistuttiin voittamaan sarja ja onhan tämä ollut huikea reissu mitä ollaan näiden viime vuosien aikana tehty.
2000-2002-syntyneiden poikien joukkuehan aloitti toimintansa 4-5 vuotta sitten ja ensimmäisen kerran oltiin mukana sarjatoiminnasssa kolme vuotta sitten D1-junioreiden haastajasarjassa. Silloin iloittiin siitä että ottelua ei keskeytetty 12 maalin säännöllä ja siitä kun tehtiin ottelussa edes yksi maali. Viime kaudellakin vielä jäätiin sarjassa toiseksiviimeisiksi mutta nyt ollaan siis haastajasarjan mestareita.

Ennen haastajafinaalia oltiin puhuttu että päivän ottelu on suurimmalle osalle viimeinen ottelu C-pojissa, eli yhden aikakauden loppu ja senkin takia haluttiin saada hieno päätös tälle kaudelle. Näin valmentajan näkökulmasta tämä saavutettu kulta ei kuitenkaan edes ole se suurin juttu, vaan hienointa on se että ryhmä on oikeasti kasvanut joukkueeksi jossa harjoitellaan hyvin ja nautitaan siitä yhteenkuuluvuden tunteesta jonka vain joukkueessa voi kokea. Kausi on ollut pitkä, aloitettiin jo viime kesänä kun vedettiin tämän joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa kesätreenit ja tässä välissä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä aina surullisenkuuluisasta Mäntsälän turnauksesta joukkuehenkeä hyvin kasvattaneeseen Storvreta-reissuun, ihan perus-treeneistä puhumattakaan. Kun 3-4 kertaa viikossa tavataan ja ollaan tiiviisti yhdessä niin ei voi välttyä mukavilta mutta ei myöskään ei-niin-mukavilta asioilta. Välillä on huudettu, välillä naurettu, joskus on tapeltu, sen jälkeen sovittu ja joskus taas melkein jopa itketty, mutta kaikesta ollaan otettu oppia ja ollaan mielestäni palattu entistä vahvempina. Ollaan kasvettu isoksi perheeksi, ja toisaalta puserossa on nyt haikea tunne kun kausi on pari leikkimielistä treeniä ja saunailtaa vailla paketissa ja joukkueen pelaajat jakautuvat ensi kaudeksi kahteen eri joukkueeseen. Muun valmennuksen ja omalta osaltanihan matka jatkuu ensi kaudeksi 1999-2000-syntyneiden mukana B-junnujoukkueeseen kun taas 2001-2002-syntyneet jäävät C-junnuihin.
Olihan tämä huikea kausi pojat. Olkaa ylpeitä, olette tehneet loistavaa duunia! Kiitos vielä kaikille taustajoukoille ja vanhemmille mutta ennen kaikkea pelaajille. Ilman teitä Isto, Hannut ja minä oltaisiin nykyistä tyhmemmän näköisiä kun seistäisiin tyhjän kentän laidalla huutamassa.

Niksu

Iloinen joukkue kultamitalit kaulassa. (Kuva: Olli Knaapinen)

Poika on tuotu kotiin. Iloinen joukkue kultamitalit kaulassa. (Kuva: Olli Knaapinen)

C1-poikien Etelä-Suomen haastajasarjan voittajajoukkue kaudella 2015-2016:

Oscar Snellman
Theodor Spitz
John Ojala
Tomi Henriksson
Anton Knaapinen
Nico Sevón
Jesper Forsman
Samuel Strebelle
Eeli Koivusipilä
Tom Lahti
Niklas Ahlfors
Mikael Haverinen
Tuomas Harju
Johan Sorvari
Dennis Österman
Leevi Junnilainen
Nico Laine

Niklas Malm, päävalmentaja
Isto Vilkman, valmentaja
Hannu Henriksson, valmentaja
Hannu Metsola, maalivahtivalmentaja
Marko Vihlman, joukkueenjohtaja

Meidän C-pojat onnistuivat eilen lauantaina voittamaan kotiturnauksessaan molemmat ottelunsa ja etenivät näin haastajasarjan finaaliin, joka pelataan parin viikon kuluttua Myllypurossa. Ensin kaatui Icehearts lukemin 8-6 ja sitten ratkaisevassa ottelussa Mäntsälän NMKY 4-3.

vs. Icehearts – game over ensimmäisessä erässä

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Icehearts, joka tiedettiin mielialajoukkueeksi. Hyvänä päivänä joukkue pelaa todella hyvää peliä mutta välillä keskittyminen siirtyy muuhun kuin pelaamiseen. Heti alusta lähtien meidän ykkösviisikko kuitenkin asettui kuskin paikalle, pyöritti peliä mallikkaasti Iceheartsin puolustusalueella ja ei mennyt kuin 44 sekuntia niin Mikael Haverinen siirsi meidät 1-0 johtoon Samuel Strebellen syötöstä. Ensimmäisessä erässä peli pyöri muutenkin pitkälti juuri Iceheartsin alueella ja erän lopuksi taululla komeilivat 5-0 lukemat ja tässä vaiheessa peli oli ohi. Loppupeli oli meidän osalta sitten aikamoista surffailua ja otettiin ehkä vähän liiankin rennosti sillä Icehearts päästettiin vielä peliin mukaan. Toisaalta hätää ei missään vaiheessa enää ollut ja pelaajatkin näyttivät toisessa ja kolmannessa erässä jo odottavan että peli loppuisi jotta päästäisiin keskittymään päivän toiseen ja finaalipaikan kannalta ratkaisevaan otteluun.

Pelinumeron taikaa. Mikael Haverinen iski päivän ensimmäisessä ottelussa 2+2 ja voitti samalla jatkosarjassa joukkueen sisäisen pistepörssin 27 pisteellään.

Pelinumeron taikaa. Mikael Haverinen iski päivän ensimmäisessä ottelussa tehot 2+2 ja voitti lopulta jatkosarjassa joukkueen sisäisen pistepörssin 27 (14+13) pisteellään. (Kuva: Olli Knaapinen)

FBC Raseborg- Icehearts 8-6 (5-0, 1-2, 2-4)

Mikael Haverinen 2+2
Tomi Henriksson 2+1
John Ojala 2+0
Anton Knaapinen 1+0
Leevi Junnilainen 1+0
Theodor Spitz 0+1
Samuel Strebelle 0+1
Tom Lahti 0+1

vs. MäNMKY – tulos tai ulos

Koska me voitimme Iceheartsin ja MäNMKY voitti päivän ensimmäisen ottelunsa Tiikereitä vastaan niin molemmilla joukkueilla oli tiedossa päivän päättäneen ottelun merkitys: tappiolla kausi päättyy ja voitolla kausi jatkuu haastajafinaalissa. Meillä kuitenkin vielä se etu että olimme pisteen edellä taulukossa joten myös tasapeli riittäisi finaalipaikkaan.

Koska pelissä oli finaalipaikka niin ottelun alku oli ymmärrettävistä syistä molempien joukkueiden osalta hermostunutta ja odottavaa. Molemmilla oli maalipaikkojakin mutta vasta ensimmäisen erän lopussa paineen alla hyvin pelannut Tom Lahti, joka oltiin tähän turnaukseen siirretty puolustajasta sentteriksi, nosti jälleen pallon hienosti hyökkäyspäähän, haastoi ja vei MäNMKY puolustajan kahville ja iski vielä pallon häkkiin.

Toisessa erässä tiukka peli jatkui ja molemmilla oli paikkansa. Jännitysnäytelmään saatiin helpotusta toisen erän 10 minuutin kohdalla kun Strebellen karkkipyssyksi nimetty kanttirannari upposi MäNMKY:n verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin John Ojala lisäsi vielä meidän johtoa Nico Sevónin syötöstä ja terve hyvän olon tunne tuntui valtaavan joukkueen. Tämä ei kuitenkaan vielä MäNMKY:tä heilauttanut sillä noin minuutti tästä MäNMKY kavensi ”pukukoppimaalilla” lukemiksi 3-1.

Kolmas erä olikin sitten dramaattinen aina alusta loppuun asti. MäNMKY lähti erään hyvällä jalalla ja yritti sillä tavoin kääntää ottelun. Me olimme kuitenkin luottavaisia siihen että hyvällä puolustamisella homma hoidetaan kotiin. Meidän puolustus on toiminut melko hyvin silloin kun asenne on ollut kunnossa joten tiesimme että MäNMKY:llä olisi vaikeuksia tehdä tarvittavat 3 maalia noustakseen voittoon. MäNMKY:n hyökkäyspeli oli kuitenkin hyvä ja noin viiden minuutin kohdalla he onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 3-2. Meidän pojat eivät lamaantuneet, sillä tästä ehti kulua vain pari minuuttia kun Johan Sorvari lisäsi meidän johdon jälleen kahteen maaliin. Tilanne siis periaatteessa sama kuin erän alussa mutta nyt peliaikaa jäljellä enää n 8 minuuttia.  MäNMKY otti samalla aikalisän ja sai tämän jälkeen taas hetkittäin hyvän paineen meidän päähän. Meidän poikien kantti kuitenkin kesti ja pallon saatuamme lähdimme pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja kuluttamaan aikaa. MäNMKY:n 4-3 kavennus kuitenkin tuli kun peliaikaa oli jäljellä n 3 minuuttia. Loppupeli oli sitten taistelua kelloa vastaan ja vaikka tiedossa oli että edes yksi lisämaali ei olisi meille katastrofi niin kyllä ainakin penkin takana syke nousi omiin sfääreihin. MäNMKY otti lopussa vielä maalivahdin ulos ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta aamun ottelusta viisaantuneena meidän pojat eivät lähteneet väkisin yrittämään tyhjää maalia vaan pelasivat järkevästi palloa hyökkäspään kulmaan ja kuluttivat siellä ottelun viimeiset sekunnit ja näin meille maukas 4-3 voitto ja finaalipaikka.

Muutama kausi pakkina, sitten parit treenit sentterinä ja ei muuta ku askiin. Tom Lahti oli jälleen yksi joukkueen parhaista pelaajista vaikka pelipaikka ei ollut kaikista tutuin.

Muutama kausi pakkina, sitten parit treenit sentterinä ja ei muuta ku askiin. Tom Lahti oli jälleen yksi joukkueen parhaista pelaajista vaikka pelipaikka ei ollut kaikista tutuin. (Kuva: Olli Knaapinen)

FBC Raseborg- MäNMKY 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)

Tom Lahti 1+0
Samuel Strebelle 1+0
John Ojala 1+0
Johan Sorvari 1+0
Nico Sevón 0+1

Haastajafinaali häämöttää – ajankohta mietityttää

Poikien tavoite ennen kauden alkua oli parantaa viime kauden sijoitusta. Sanotaanko diplomaattisesti näin että melko maltillinen tavoite, ottaen huomioon että olimme viime kaudella sarjajumboja.
Niinhän siinä sitten kävi että kesätreeni tuotti tulosta ja tulimme jo alkusarjassa kakkosiksi ja kun tavoite oli saavutettu niin sovittiin seuraava tavoite, eli kevätkauden tavoitteeksi sovittiin haastajafinaaliin pääsy. Se siis saavutettiin eilen joten luonnollisesti lähdetään nyt hakemaan vielä sitä kirkkainta mitalia. Nyt meillä on kuitenkin ongelma johon pitää löytää jokin ratkaisu. Haastajafinaali on määrä pelata Myllypurossa sunnuntaina 24.4.2016 klo 16.15. Ihan ok muuten, paitsi että meidän molemmat maalivahdit pelaavat samaan aikaan käsipallon SM- Final Four turnauksissa. Toinen pelaa B-junnuissa Karjaalla ja toinen C-junnuissa Riihimäellä.
Ainakin me toivomme että vastustajan ja liiton puolella ollaan ymmärtäväisiä tässä tilanteessa ja saadaan asia jotenkin järjestettyä niin että a) poikien ei tarvitse valita lajia jo tässä vaiheessa ja b) saadaan kilpailullisesti reilu tilanne molemmille joukkueille. Sanomattakin on siis selvää että puhelin tulee käymään kuumana huomenna sekä liiton että vastustajan suuntaan.

 

Meidän C1-pojat hakivat täyden pistepotin Tiikeri Areenalta sunnuntaina kukistamalla Blackbirds Valkoisen 8-3 ja nollaamalla Tiikerit Warriorsin lukemin 0-4.

vs. Blackbirds Valkoinen – mustarastaat kumoon hyvällä syöttöpelillä

Ensimmäisessä ottelussa Blackbirds aloitti pelin hyvällä jalalla mutta joutui ongelmiin meidän hyvän pallonsiirtelyn vuoksi. Ensimmäinen maali nähtiin n 6 minuutin pelin jälkeen ja sen teki Samuel Strebelle kanttirannarilla. Sitä iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt sillä Blackbirds tasoitti heti seuraavassa vaihdossa. Ottelu kääntyi kuitenkin enemmän ja enemmän meille ja ekassa erässä nähtiin vielä 2 Knights maalia, tosin yksi hylättiin koska kentälle oli ilmestynyt toinen pallo jota Blackbirds pelaajat jäivät ihailemaan.
Toisessa erässä iskettiin heti alkuun sekä 3-1 (Tomi Henriksson) että 4-1 (Johan Sorvari) maalit ja kun vielä erän puolivälin viisi (1+4) pistettä rohmunnut Mikael Haverinen teki ylivoimalla 5-1 niin ottelu näytti olevan nakutettu. Blackbirds otti kuitenkin aikalisän ja tämä herätti joukkueen taas taistelemaan. Blackbirds kavensi mutta lisämaaleja ei toisessa erässä enää nähty.
Kolmas erä alkoi taas meidän maali-iloittelulla kun lopulta hattutempun iskenyt Anton Knaapinen teki päivän toisensa. Blackbirds kavensi mutta heti perään Tomi ohjasi Strebellen syötön verkon perukoille. Blackbirds kavensi vielä kertaalleen mutta Anton kaunisteli vielä loppulukemiksi 8-3.

Pallo häkkiin ja hanskajono kutsuu.

Pallo häkkiin ja hanskajono kutsuu.

FBC Raseborg- Blackbirds Valkoinen 8-3 (2-1, 3-1, 3-1)

Theodor Spitz 0+1
Tomi Henriksson 2+0
Anton Knaapinen 3+0
Samuel Strebelle 1+1
Mikael Haverinen 1+4
Johan Sorvari 1+0, 2min
Dennis Österman 0+1

vs. Tiikerit Warriors – aina vaikea toinen peli

Päivän toisesta ottelusta tuli ehkä odotetustikin vaikeampi kuin ensimmäisestä, vaikka vastustajana olikin lohkon jumbo Tiikerit Warriors. Tiedossa oli että joukkue puolustaa hyvin ja maalintekopaikat tulevat olemaan kortilla, ellei saada palloa tekemään duunia. Ajoittain onnistuttiinkin siirtelemään palloa hyvin mutta maalinteko ontui. Toisaalta myös oma pää pidettiin tiiviinä eikä päästetty Tiikereitä hyville tekopaikoille. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Sen sijaan toisessa erässä päästiin maalien makuun kun John Ojala ja Anton tekivät maalin mieheen. Erän lopussa kauden maalivahtina aloittanut Leevi Junnilainen pääsi kanttamaan ja teki ensimmäisen sarjamaalinsa ikinä.
Kolmannessa erässä jännitettiin sitten onnistuuko Niklas Ahlfors pitämään nollapelin ja riittääkö puolustajien jalka vielä yhden erän kun Nico Sevón joutui jättämään pelikentän loukkaantumisen takia. Tiikerit teki kuitenkin homman meille helpoksi lanaamalla Jesse Forsmanin seinään. Tiikeripelaaja passitettiin 5minuuutin jäähylle ja saatiin pelata pelin loppu ylivoimalla. Eeli Koivusipilä iski vielä yhden maalin ylivoimalla ja näin meille odotettua helpompi 0-4 voitto.

Tiikerit Warriors- FBC Raseborg 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

John Ojala 1+0
Anton Knaapinen 1+0
Jesper Forsman 0+1
Eeli Koivusipilä 1+0
Leevi Junnilainen 1+0
Johan Sorvari 0+2

Sarjajärjestäjälle krediittiä – sarjasta jännitysnäytelmä

Jo ennen turnausta oli tiedossa että haastajafinaalipaikka on omissa käsissä, eli voittamalla jäljellä olevat pelit niin olemme kahden parhaan joukossa. Lähdimme siis hakemaan kahta voittoa ja ne saatiin, ja kun ennen turnausta kakkosena ollut Icehearts hävisi molemmat ottelunsa niin nousimme nyt heidän ohi toiseksi. Sen sijaan sarjanelosena päivän turnaukseen lähtenyt MäNMKY voitti molemmat pelinsä ja nousi sarjan kolmanneksi vain pisteen meitä jäljessä. Sarjajärjestäjät voivat myhäillä tyytyväisinä koska paljon jännittävämmäksi sarja ei voisi mennä, sillä seuraavassa ja samalla viimeisessä turnauksessa meidän vastustajina ovat ketkäs muut kuin juuri Icehearts ja MäNMKY. Onko sitten hyvä vai huono asia että kyseessä on samalla meidän kotiturnaus, mutta ainakin saadaan nähdä loistavaa salibandyviihdettä Påminnessa lauantaina 9.4.2016. Panoksena siinä turnauksessa lohkon kakkossija ja haastajafinaalipaikka.

Meidän C-pojat kävivät lauantaina pelaamassa C1-poikien haastajasarjaa Vantaan Campo Sportissa. Sieltä tuliaisina saatiin 2 pistettä neljästä mahdollisesta. Ensimmäisessä ottelussa kaadettiin sarjajohtaja mutta toisessa ottelussa kompuroitiin paikalliskamppailussa EIF:iä vastaan.

vs. SBS Sisu Red – sarjajohtaja kumoon

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjaa johtava SBS Sisu Red, joka oli voittanut meidät jatkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 8-7, joten odotettavissa oli että tästäkin ottelusta tulee tiukka kamppailu. Ensimmäinen erä meni kuitenkin meidän hallinnassa ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin meidän 1-4 johdossa. Sisu nousi kuitenkin maalin päähän mutta toisen erän lopussa tehtiin pari salamamaalia ja taas mentiin kolmen maalin johdossa erätauolle. Kolmannesta erästä kehkeytyi sitten jännitysnäytelmä jossa Sisu taisteli itsensä maalin päähän. Ottelun ratkaisu nähtiin kun Sisun pelaaja turhautui maalintekoyrityksen jälkeen ja otti jäähy korkeasta mailasta. Saatiin pelata ottelu lähes loppuun ylivoimalla ja pisteet näin Raaseporiin lukemin 5-6.

SBS Sisu Red- FBC Raseborg 5-6 (1-4, 2-2, 2-0)

Johan Sorvari 1+1
Anton Knaapinen 1+1
Dennis Österman 1+1
John Ojala 0+2
Mikael Haverinen 1+0
Tomi Henriksson 1+0
Jesper Forsman 0+1

vs. EIF – paikalliskamppailussa dramatiikkaa

Campo Sportissa pelattiin tässä turnauksessa siis myös Raaseporin derby, jossa vastassa oli jo monta kertaa kohdattu EIF. Viime peleissä meille on tullut nuhaan vaikka peli on lähes poikkeuksetta enimmäkseen pyörinyt EIF:n päädyssä. Näin oli myös tänään. Tosin molemmat joukkueet lähtivät otteluun hieman tunnustelevasti ja saatiin odottaa yli 14 minuuttia ennen kuin häkki heilui ensimmäisen kerran meidän tehdessä 1-0. Toisessa erässä ryhdyttiin sitten kissa ja hiiri leikkiin kun EIF nousi ensin tasoihin ja sitten ohi, me tasoitettiin, EIF meni johtoon, me tasoitettiin jne. Kun peliaikaa oli jäljellä enää 1,5 minuuttia me tasoitettiin peli lukemiin 5-5 ja lähdimme vielä voittamaan ottelua. Näin ei kuitenkaan käynyt, sen sijaan saatiin kokea suurta urheilujuhlan dramatiikaa kun EIF pääsi 3-0 vastaiskulla tekemään voittomaalin ajassa 44.59. Näin sitten pisteet Raaseporiin mutta toiselle joukkueelle.

cpcampo2

Eväitä syötiin otteluiden välissä, pelissä eväät olivatkin sitten vähissä.

FBC Raseborg- EIF 5-6 (1-0, 1-2, 3-4)

Mikael Haverinen 2+1
John Ojala 1+1
Samuel Strebelle 1+1
Johan Sorvari 0+2
Tomi Henriksson 1+0
Dennis Österman, 2min

Taistelu haastajafinaalipaikasta jatkuu

Koska nyt saatiin vain 2 pistettä niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä tiputtiin taulukossa ainakin yksi pykälä, riippuen miten lohkon muut ottelut päättyivät. Haastajafinaalipaikka ei kuitenkaan ole vielä menetetty koska sarja on tasainen ja siinä on tähänkin asti pelattu paljon ristiin ja todennäköisesti pelataan jatkossakin.
Sarja jatkuu  jo ensi viikon sunnuntaina jolloin vastassa ovat Blackbirds Valkoinen ja Tiikerit Warriors, joten silloin on taas mahdollisuus parantaa sarjatilannetta.

Meidän C-pojat kävivät eilen sunnuntaina Espoossa pelaamassa C1-poikien haastajajatkosarjaa ja nappasivat sieltä tasapelin ja voiton.

vs. MäNMKY – maalinteon tuskaa

Ensimmäisessä ottelussa ei oltu ihan vielä skarppina ja maalinteko ontui. Kolmella tehdyllä maalilla ei yleensä salibandypelejä voiteta, eikä voitettu eilenkään. Hyvistä tekopaikoista huolimatta meillä oli suuria vaikeuksia siirtää pallo Mäntsälän NMKY:n verkkoon. Yläriman kestävyyttä kyllä testattiin muutamaan otteeseen mutta kun ei niin ei. Onneksi meidän pallollinen peli ja puolustus/maalivahtityöskentely oli sillä tasolla että myös MäNMKY:lle aiheutettiin maalintekovaikeuksia. Pisteet jaettiin lopulta 3-3 lukemin.

Huudolla mennään.

Huudolla mennään.

MäNMKY- FBC Raseborg 3-3 (0-0, 3-2, 0-1)

Johan Sorvari 1+1
John Ojala 1+0
Anton Knaapinen 0+1, 2min
Samuel Strebelle 2min
MäNMKY 1 oma maali

vs. GrIFK Black – ketsuppipullo auki

Toiseen otteluun lähdettiin revanssimielellä sillä Grani nöyryytti meidän vajaamiehistä ryhmää Mäntsälän turnauksessa joulukuun alussa lukemin 4-15. Silloin meillä ei onnistunut mikään ja vastaavasti Granilla onnistui kaikki. Tällä kertaa tilanne kääntyikin ihan toisinpäin, meillä kulki ja Granilla ei. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana ladottiin 0-4 lukemat taululle ja Grani otti aikalisän. Aikalisä ei kuitenkaan muuttanut pelin kulkua vaan ensimmäiselle erätauolle mentiin meidän 0-7 johdossa. Loppupeli olikin sitten surffailua suuntaan ja toiseen ja voitto irtosi maalein 6-15.

Hyökkääjä John OJala sitoi kengännauhat hyvin ennen Grani-peliä. Tuloksena 6 tehopistettä.

Hyökkääjä John Ojala sitoi kengännauhat hyvin ennen Grani-peliä. Tuloksena 6 tehopistettä.

GrIFK Black- FBC Raseborg 6-15 (0-7, 4-4, 2-4)

Mikael Haverinen 4+3
John Ojala 2+4
Tomi Henriksson 2+1
Johan Sorvari 1+2
Anton Knaapinen 2+0, 2min
Samuel Strebelle 2+0
Eeli Koivusipilä 2+0
Tuomas Harju 0+1
Jesper Forsman 0+1

Seuraava turnaus ratkaisee paljon

Ennen Espoon turnausta olimme sarjassa neljäntenä. Sarjassa pelataan ristiin sen minkä ehtii ja eilen saaduilla 3 pisteellä noustiinkin sitten lohkokakkosiksi. Lohkon kaksi parastahan pelaavat kauden päätteeksi Haastajafinaalissa ja siihen tähdätään. Seuraavat, ja samalla todella tärkeät pelit tätä finaalipaikkaa ajatellen pelataan maaliskuun alussa 5.3.2016 Vantaan Campo Sportcenterissä. Silloin vastassa ovat lohkon piikkipaikalla oleva SBS Sisu Red sekä pisteen meidän takana majaileva paikallisvastustaja EIF.

sarjataulukko

 Sarjataulukon ja otteluohjelman löydät myös C-poikien omilta sivuilta sekä liiton sivuilta.

Joulun välipäivinä Meidän seuran C-pojat matkustavat Uppsalaan ja osallistuvat siellä maailman suurimpaan salibandyturnaukseen, Storvreta Innebandy Cupiin. Turnaus alkaa 27.12.2015 ja päättyy 29.12.2015. Poikien otteluohjelman löydät tästä. 
Pyrimme mahdollisuuksien mukaan raportoimaan poikien matkasta joko täällä kotisivuilla ja/tai meidän SoMe-kanavilla (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube). Lisäksi otteluita ja tapahtumia voi seurata tietokoneella, tabletilla tai kännykällä cupin omalla mobiilisovelluksella, josta saat lisätietoja osoitteesta sportswik.com.

Meidän C1-pojat ovat saaneet päätökseen haastajasarjan alkusarjan. Lauantaina Påminnessa pelatussa turnauksesssa joukkue näytti yleisölle kaksi erilaista esitystä. Ensimmäisessä ottelussa nähtiin pirteä ja nälkäinen Knights, joka otti 2-8 voiton GrIFK Black:ia vastaan, mutta toisessa ottelussa kentällä oli väsynyt ja jokseenkin aneeminen Knights, joka taipui nälkäisempää Iceheartsia vastaan lukemin 4-7. C-pojat sijoittuivat tasaisessa lohkossaan toiseksi ja jatkavat näin haastajajatkosarjassa loppukauden. Sarjakausi jatkuu joulukuun alussa.

 

Knightsin ottelut ja tilastot lauantaina:

GrIFK Black- FBC Raseborg 2-8 (1-2, 0-3, 1-3)

Mikael Haverinen 2+1
Johan Sorvari 2+1
Anton Knaapinen 2+0
Oscar Snellman 0+2
John Ojala 1+1
Nico Laine 1+0
Samuel Strebelle 0+1
Nico Sevón 0+1
Tom Lahti 0+1
Tuomas Harju 2min

Maalissa Niklas Ahlfors

FBC Raseborg- Icehearts 4-7 (2-1, 2-2, 0-4)

Mikael Haverinen 2+0, 2min
John Ojala 0+2
Samuel Strebelle 1+0
Nico Laine 1+0
Nico Sevón 0+1
Oscar Snellman 0+1

Maalissa Niklas Ahlfors

C1-poikien haastajasarjan ottelut jatkuivat sunnuntaina turnauksella Kauniaisten palloiluhallissa. Poikien tuloksena oli selvä tappio lohkoykköstä VSS Green:iä vastaan lukemin 1-8 ja 3-5 voitto lohkojumbo Tiikerit Warriorsia vastaan. 

Ensimmäisestä ottelusta odotettiin tasaista ja korkeatasoista kamppailua sillä siinä saisimme kohdata lohkoykkösen VSS Green:in, meidän ollessa lohkokakkosia. Alkuun ottelu olikin tasainen mutta pelin edetessä VSS otti pelitapahtumia enemmän ja enemmän haltuun ja voitti lopulta selvin lukemin 1-8. Ottelu ei ehkä ollut meidän paras tällä kaudella ja mahtaisiko rutiinin puute selittää sen, että jäädyttiin juuri silloin kuin olisi pitänyt olla terävimmillään, eikä näin onnistuttu antamaan hyvää vastusta kärkijoukkueelle. Vähän tuo tappio jäi kyllä harmittamaan, mutta toisaalta lohkon suvereeni ykkönen VSS löi sen verran rumat lukemat taululle että se ei jättänyt mitään jossittelun varaan. Parempi joukkue voitti, ja voiton myötä VSS varmisti myös lohkovoiton, joka sekin menee aivan oikeaan osoitteeseen. Knights toivottaa VSS:lle onnea aluejatkosarjaan!

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin lohkon toinen ääripää, kun vastassa oli jumbosijalla oleva Tiikerit Warriors, joka ennen sunnuntain turnausta ei ollut voittanut yhtään ottelua. Odotettavissa oli että ottelusta tulee vaikea ja näin siinä myös kävi. Poikien motivaatio oli selvästi laskussa lohkovoiton jo matkattua Vihtiin, ja vastustajaa ihmeteltiin jo etukäteen hieman ylimielisellä asenteella. Omalla peruspelillä tämä ottelu olisi voinut olla suht helposti hoidettu, mutta otteluun lähdettiin harjoitusmielessä yrittämään hieman korkeampaa ja aktiivisempaa karvausta. Tämä ei kuitenkaan toiminut yhtään ja samalla unohtui perusasiat omasta pallollisesta pelistä lähes kokonaan. Kolmanteen erään mentiin 3-3 tasatilanteessa, tehtiin vähän muutoksia ja pyrittiin palaamaan omaan tuttuun peliin. Lopulta ottelusta otettiinkin 3-5 voitto.

Viikonlopun saldona siis kaksi pistettä ja näin ollen jatketaan edelleen lohkokakkosena, mikä on viime kausina häviöihin tottuneelta joukkueelta todella hyvä suoritus. Viime kauden alkusarjassahan voitettiin vain kaksi ottelua ja vastaavasti tämän kauden alkusarjassa voittoja on ennen viimeistä turnausta napsittu jo neljä. Suunta on siis oikea ja joukkue kehittyykin viikosta toiseen.
Seuraavat ottelut pelataan ensi viikon lauantaina jolloin vuorossa on kotiturnaus Påminnessa. Tässä lohkon päätösturnauksessa kohdataan Icehearts sekä GrIFK Black. 

Knightsin ottelut ja tilastot sunnuntaina:

FBC Raseborg- VSS Green 1-8 (0-2, 0-3, 1-3)
Anton Knaapinen 1+0
Samuel Strebelle 0+1

Maalissa Leevi Junnilainen

Tiikerit Warriors- FBC Raseborg 3-5 (1-1, 2-2, 0-2)
Samuel Strebelle 2+0
John Ojala 1+1
Anton Knaapinen 0+2
Tom Lahti 0+2
Mikael Haverinen 1+0
Johan Sorvari 1+0
Eeli Koivusipilä, 2min

Maalissa Niklas Ahlfors

 

C1-poikien omilta sivuilta löydät esim. taulukon, otteluohjelman ja sisäisen pistepörssin

Meidän C1-pojat kävivät eilen sunnuntaina omalta osaltaan korkkaamassa uuden Tiger Sport Areenan Vantaalla kun haastajasarjan turnauksessa vastaan asettuivat paikallisvastustaja EIF sekä SBS Sisu Red. Meidän pojat onnistuivat ensimmäistä kertaa voittamaan yhden turnauksen aikana molemmat ottelut kun EIF kaatui 5-8 ja SBS Sisu Red, kovan taistelun jälkeen, lukemin 6-5. Meidän MVP turnauksessa oli tällä kertaa Tom Lahti, joka oli huikealla pelipäällä ja iski huimat 4+4 tehot puolustajan paikalta.  

Ensimmäisessä ottelussa EIF:ää vastaan johdimme ottelua vuoronperään mutta paremman viimeistelyn ja maalivahtipelin ansiosta voitettiin lopulta ansaitusti 5-8. Muutamia isoja merkkausvirheitä ja herpaantumisia lukuun ottamatta peli oli hyvin meidän hallussa, pystyimme määrittämään ottelun temmon ja saimme jatkuvasti luotua hyviä maalintekopaikkoja.
Toisessa ottelussa SBS Sisu Red lähti heti alusta karvaamaan korkealta mutta saimme pelin käännettyä suht tehokkaasti toiseen päähän ja menimme nopeasti 3-0 johtoon. SBS Sisu Red pelasi kuitenkin loppuun asti kurinalaisesti ja kolmanteen erään mentiin meidän kahden maalin johdossa. Kolmannessa erässä meidän jalat alkoivat painaa yhä enemmän, jäätiin vähän jälkeen tilanteissa ja tämän takia hölmöiltiin sitten itsemme lyhyessä ajassa kolme kertaa jäähylle. SBS Sisu Red kavensi 5vs3 ylivoimalla tilanteeksi 6-5 mutta loput jäähyt onnistuttiin pelaamaan pois ilman takaiskuja. Ottelun lopussa SBS Sisu otti vielä maalivahdin pois ja haki vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Uhrautuvasti pelanneiden puolustajien ja pari todellista game-saveria tehneen maalivahti Leevi Junnilaisen ansiosta Sisu ei kuitenkaan saanut lisämaaleja ja näin täydet pisteet meille. 

Alla olevalla videolla Lahti tekee rankkarista toisen maalinsa SBS Sisun verkkoon ja tilanteeksi 2-0. Jos video ei näy niin tässä linkki meidän YouTube-kanavalle josta videon näkee. 

Seuraavat ottelut C1-pojat pelaavat jo tulevana sunnuntaina 25.10.2015 Kauniaisten palloiluhallissa, jolloin vastus kovenee entisestään, sillä silloin vastassa ovat Tiikerit Warriors ja lohkoykkönen VSS Green, joka ei tämän kauden sarjassa ole hävinnyt vielä yhtään ottelua.

Knightsin ottelut ja tilastot sunnuntaina:

EIF- FBC Raseborg 5-8
Tom Lahti 2+3
John Ojala 1+3
Mikael Haverinen 2+1
Johan Sorvari 2+0
Samuel Strebelle 1+1

Maalissa Niklas Ahlfors

FBC Raseborg- SBS Sisu Red 6-5
Tom Lahti 2+1
Johan Sorvari 2+0
Mikael Haverinen 1+1
John Ojala 1+1
Samuel Strebelle 0+1

Maalissa Leevi Junnilainen

C1-poikien omilta sivuilta löydät esim. taulukon, otteluohjelman ja sisäisen pistepörssin