Turnaukset ovat nyt takana, mutta treenit jatkuvat vielä huhtikuussa. Mitä ajatuksia junioreilla on kaudesta?

F-junnut tarjosivat tiukkaa taistelua kauden viimeisessä turnauksessa kotihallissa Påminnessa. Ensimmäisessä pelissä Lauttasaaren Pallo, eli Lapa antoi tiukan vastuksen heti kärkeen. Tasaisessa pelissä nähtiin maaleja puolin ja toisin. Voiton vei vieraileva joukkue lukemin 2-3. F-junnujen maalivahti venyi hienoihin koppeihin ja yleisö kohisi.

Junnujen toinen vastus oli EräViikingit Sininen. Vastustaja pääsi alussa karkumatkalle ja maaliero venyi 5-1. F-junnut tekivät hienon nousun toisessa erässä ja maalit tasattiin tulokseen 5-5. Tasapeli maistui makealta.

Påminne-hallilla vain innokkaimmat F-junnufanit olivat paikalla kannustamassa, kun peli Oilersia vastaan alkoi. Jälleen tasaista peliä, pallo liikkui syötöillä näppärästi ja maaleja napsui verkkoon F-junnuilla neljä kappaletta. Vastustaja oli karvan verran parempi, ja voitti maalein 4-6.

Kauden päätteeksi F-junnut tiivistivät kauden yhteen.

-Parasta on se, että on hauskaa peleissä! huutaa innokas junnu

-Ja hyvä joukkuehenki, toinen toteaa.

Vaikka turnaukset ovat nyt takana, treenit jatkuvat huhtikuussa pari kertaa viikossa. Mitä junnut ovat kauden aikana oppineet?

-Vetoja, skillejä (taitoja) ja maalien tekoa, toteavat juniorit.

-Ja se on kiva harjoitus, jossa kierretään maali, syötetään ja vedetään.

Mikä on salibandyssä parasta?

-Pallo, maila, kaverit ja kikkailu, huutavat junnut päällekkäin.

Huh, millä tarmolla pojat lähtivät pelaamaan! Pelivire oli kohdillaan Ruskeasuon turnauksessa 16.3., kun vastaan tuli Eräviikingit Sininen. Napakkaa syöttelyä, tolppien kolinaa ja paljon sprinttejä päädystä toiseen – junnusäbää parhaimmillaan. Eräviikingit voitti pelin 4-1, mutta F-pojat antoivat hyvän vastuksen.

Oranssipaitaiset Korson Kaiku Batboys pääsi niskan päälle melko nopeasti. Maaleja tahkottiin puolin ja toisin, mutta F-ritareiden maalit eivät riittäneet. Vastustaja voitti pelin 9-5.

Hyvinkäältä Helsinkiin saapunut SCH Taifuunit nappasi voiton lukemin 7-4. Peli oli kova ja illan viimeisessä pelissä ei silti annettu periksi tuumaakaan.

Pelien jälkeen napattiin yhteiskuva pojista ja kimpassa huudettiin Knights! Hymyt suissa pojat lähtivät kotimatkalle, vaikka tappiot hetken harmittivatkin.

Kauden viimeinen turnaus järjestetään Påminnessa lauantaina 30.3.

Kyllä se voitto oli niin lähellä, mutta tasapeleihin lopulta päädyttiin, kun F1-poikien turnaukset jatkuivat Helsingin Ruskeasuon hallilla sunnuntaina 10.3.2019. Junioriturnauksen kolmessa pelissä napattiin kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Oilers Blueflash lähti liikkeelle ensimmäisessä erässä parilla napakalla maalilla. Kun maaliero oli toisessa erässä 0-4 vastustajan hyväksi, alkoi maaleja tulla Knightsillekin. Peli päättyi tappioon 3-6.

Toisessa pelissä pojat olivat jo hereillä ja syötöt löysivät kohteensa. Vastassa pelasi Mäntsälän NMKY. Pelin alussa nähtiin yksi hylätty maali, kun innokkaat juniorit laukoivat pallon maaliin maalivahdin alueelta. Hyvä opetus kaikille, maalivahdin alue on koskematon.

”Pallo liikkumaan” – ohjeisti valmentaja ja pojat vastasivat pyyntöön. Tasainen maalimittelö syntyi, kun Knights laukoi ensimmäisen maalin, vastapuoli tasoitti ja tätä sahattiin 3-3 lopputulokseen saakka.

Illan ja turnauksen viimeinen peli alkoi 18.15, jolloin Ruskeasuon halli oli jo puoliksi tyhjä muista harrastajista. Knightsin pieni fanikatsomo jaksoi tsempata poikia loppuun asti. Pitäisikö ensi kerralla napata fanilippu mukaan katsomoon?

M-Team Valkoinen pääsi ensimmäisessä erässä ottamaan etumatkaa, mutta poikien tsemppi riitti loppuun, ja maaliero kurottiin tasaisiin 4-4 lukemiin. Viimeiset sekunnit juostiin, syöteltiin, väisteltiin ja kovasti tehtiin töitä voittomaalin eteen, mutta sekunnit tulivat vastaan ja peli päättyi tiukkaan tasapeliin. Vastapuolen joukkue nosti hattua Knightsin maalivahdille, joka koppasi useat kovat vedot hanskoihinsa.

Kauden 2018-2019 tapahtumaottelut jatkuvat lauantaina, tällä kertaa paikkana Tammisaaren Palloiluhalli. Ensin meidän 2009-2010 syntyneet F-pojat pelaavat oman sarjaturnauksen ja sen jälkeen päivä huipentuu meidän edustusjoukkueen 2.divisioonaotteluun kärkijoukkue SBS Kingsiä vastaan.

Kolisevat tolpat ja yksi makea voitto

Tahmainen Ruskeasuon kenttä yllätti F1 pojat turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Pallo pomppi kentällä eri tavalla kuin kotihallissa ja syötöt jäivät välillä lyhyiksi. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli SB Vantaa, joka voitti lopulta numeroin 6-1. Vastustajan maalitolpat, maalivahdin paita, päätyverkot kolisivat, mutta pallo ei vain löytänyt maaliin. Pojat pelasivat hyvällä fiiliksellä, hauskaa oli ja viikolla harjoiteltu syöttötreeni näkyi pelissä.

Tauon jälkeen vastaan saapui Lauttasaaren Pallo, joka kaatui numeroin 6-2. Maalihanat saatiin vihdoin auki ja joukkueen voitto maistui makealta. Yhdessä hypittiin kimppahalit pelin päätteeksi. Pojat puolustivat hyvin ja ylhäältä tiputettiin nopeasti alas tarpeen vaatiessa. Aika monta kertaa taisi valmentaja sanoa kentän laidalta: Nyt tuli kiire. Onneksi poikien juoksunopeutta ei moni vastapelaaja pysty haastamaan.

Viimeinen peli pelattiin heti perään: pieni tankkaus, ja joukkue uudelleen kentälle. Tiukka peli käytiin Erä-Viikinkejä vastaan. Tolpat paukkuivat ja pojilla oli useita paikkoja saatella pallo sisälle, mutta mukana oli paljon huonoa tuuria. Knightsin maalivahti piti hienosti tolpat kiinni ja puolustus urakoi olan takaa. Maalien viimeistely ei tällä kertaa onnistunut, ja tiukka peli päättyi 3-6. Vastustajan hyökkäykset katkaistiin usein, mutta pallo löysi itsensä maaliin pienistä raoista. Kannustamassa olleet perheet ja tuttavat jaksoivat tsempata poikia loppuun asti. Kysyttiinpä hallilla myös sitä, että mistä tämä porukka oikein tulee. Hyvä fiilis välittyi myös joukkueen ulkopuolelle.

 

Kauden 2015-16 viimeiset pelit pelattiin 24.4.2016 Vantaan Tiger Sport Arenalla, halli oli uusi tuttavuus joukkueelle. Järjestävä seura ei ollut aivan tehtäviensä tasalla, joten kaukaloa ei ollut pienennetty vaan pelit pelattiin reilusti ylimittaisella kentällä, mutta se ei poikia tuntunut haittaavan!

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Erän II joukkue. Peli oli tasainen alusta loppuun. Poikien hieno tsemppi siivitti pikkuritarit lentoon, eikä vastustaja päässyt kauheasti Miksua maalissa kiusaamaan, mutta silloin kun pääsi hoiti hän tonttinsa hienosti. Lopputuloksena 4-0 voitto ja aina hieno nollapeli maalivahdille.

Toinen peli ja vastaan AC HaKi. Salama-alun jälkeen 0-2 johtoon ensimmäisessä vaihdossa, menivät pikkuritarit jotenkin lukkoon ja antoivat pelin hallinnan HaKille joka kiitti siitä maalien muodossa. Ensimmäisen erän jälkeen peli AC HaKille 4-2. Valmentajan puhuttelun jälkeen kentällä nähtiinkin uudesti syttynyt ja nälkäinen ritarilauma. Peli alkoi kääntymään Ritareille osa kerrallaan ja lopputuloksena oli 4-7 voitto, jopa vastustajan valmentaja tuli kehumaan poikien nousua!!

 

Ennen kolmatta peliä toi Pony Express tiedon Vantaalle että C-pojat olivat voittaneet haastajafinaalin Myllypurossa, ONNITTELUT SIITÄ HEILLE, ja se ilmeisesti sytytti pojat siihen mahtavaan lentoon joka oli viimeisessä pelissä.

Kolmas peli ja vastaan Panthers Järvenpäästä. Pojista näki ja aisti voittamisen halun jo ennen peliä, he olivat rentoja ja vitsailivat näyttäen kuitenkin keskittyneeltä. Ja siinähän urheilussa onkin kyse HAUSKANPIDOSTA kuitenkin tosissaan pelaten. Ja tässä pelissä pojat todella toteuttivat viime aikoina harjoiteltua kovaa prässiä, maalille menoa ja syöttöjä. Vastustaja oli köysissä koko pelin ajan eikä edes 5 kenttäpelaaja tuonut helpotusta kuin hetkeksi, Ritarit raatoivat esimerkillisesti ylös ja alas mättäen välillä maalejakin. Lopputulos 2-8 Ritareille (olisi voinut olla rumemmatkin lukemat) ja hieno kauden päätösturnaus oli hoidettu mallikkaasti loppuun.

Pelin jälkeen kerättiin pojat vielä läjään yhteiskuvaa varten ja samalla valmennus jakoi pojille hyvin ansaitut Suffelit, vaikka maha olikin jo täynnä makeita voittoja.

f-pojat