Meidän Seuran B-pojat osallistuvat maailman suurimpaan juniorisalibandyturnaukseen Storvretacupeniin joka pelataan Ruotsin Uppsalassa. Joukkueen menoa voi seurata Sportswik-sivuston ja mobiiliappin kautta. Read more

Meidän B-pojat avasivat kilpasarjan tänään kahdella tappiolla. Päivän ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue M-Team II oli lopulta parempi lukemin 5-1 ja toisessa ottelussa Loiske vei pisteet 3-6 voitolla.

M-Team II- FBC Raseborg 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)

Valtteri Lång 1+0
John Ojala 0+1
Emil Thuesen, 4min

FBC Raseborg- Loiske 3-6 (1-2. 2-1, 0-3)

Valtteri Lång 2+0, 2min
Rasmus Lagerström 1+0
Johan Sorvari 0+1, 2min
Mikael Haverinen, 2min

Jos olet syntynyt vuonna -99 tai -00, olet joskus ollut maalissa tai haluaisit kokea maalivahtina olemisen hurmaa niin ota yhteyttä tai tule kokeilemaan treeneihin.
Joukkueeseen mahtuu vielä myös kenttäpelaajia, joten ei muuta kun mukaan vaan jos säbä kiinnostaa.
B-pojat treenaa tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa ja osallistuvat tällä kaudella liiton aluesarjaan. Joukkue osallistui aikaisemmin myös B-poikien SM-karsintaan ja etenivät siinä aina toiselle kierrokselle asti.

Harjoitukset:

Maanantaisin 18.30-20.30 Påminne
Torstaisin 17.45-19.00 Påminne

Yhteystiedot: Niklas Malm, 044-2869543, niklas(at)fbcraseborg.fi

———————–
Om du e född år -99 eller -00, har nångång varit i målet eller e intresserad av att testa hur det känns att vara målvakt, ta kontakt med tränaren eller kom direkt till våra träningar och testa.
Vi har ännu plats i laget även för utespelare, så med bara om innebandy intresserar.
För tillfället tränar B-pojkarna två gånger i veckan och denhär säsongen deltar laget i förbundets distriktserie. Pojkarna deltog också i B-pojkarnas FM-kval där laget avancerade till andra omgången.

Träningar:

Måndagar 18.30-20.30 Påminne
Torsdagar 17.45-19.00 Påminne

Kontaktuppgifter: Niklas Malm, 044-2869543, niklas(a)fbcraseborg.fi

Meidän B-pojat jatkoivat viikonloppuna matkaansa B-poikien SM-karsintojen toisella kierroksella kotikentällä Påminnessa. Vastustajat olivat tällä kertaa liian kovia ja meidän kausi jatkuu aluesarjassa. Lauantaina meidän pojat joutuivat nöyrtymään lopulta divariin matkanneita RSS Panthersia (1-9) ja Rangersia (12-0) vastaan. Sunnuntaina pelattiin tuloksellisesti tasaisempi peli Dogsia vastaan (11-7).

Pienellä rosterilla liikkeellä

Meidän pojat lähtivät turnaukseen jälleen vajaamiehisinä ja kun vielä joukkueen ykköspyssy Rasmus Lagerström sairastui ensimmäisen pelin jälkeen niin lauantain toiseen peliin saatiin kasaan vain 9 kenttäpelaajaa. Muutenkin lähdetään pienellä rosterilla (17+maalivahti) kauteen joten lukuisat loukkaantumiset ja sairastapaukset rokottivat joukkuetta sen verran että tarvittiin apua C-pojilta. Viime kaudella meidän kanssa C-pojissa pelanneet 01-syntyneet Tomi Henriksson ja Johan Sorvari tulivat auttamaan koko viikonlopuksi ja pelasivat ennakkoluulottomasti isompia ja vanhempia vastustajia vastaan. Viimeksimainittu pääsi sunnuntaina jopa pisteiden makuun tekemällä 1-1 tasoituksen ja syöttämällä meidän viimeisen maalin sunnuntain 11-7 päättyneessä pelissä Dogsia vastaan.
Sunnuntaina pöytäkirjaan saatiin mukaan vielä loukkaantumisista toipunut Anton Knaapinen.

FBC Raseborg Knights- RSS Panthers 1-9 (0-0, 0-3, 1-6)

Rasmus Lagerström 1+0
Valtteri Lång, 2min
Johan Sorvari, 2min
Tomi Mettovaara
John Ojala
Dennis Österman
Samuel Strebelle
Mikael Haverinen
Nico Sevón
Tomi Henriksson

Maalissa Niklas Ahlfors, 31 torjuntaa

Rangers- FBC Raseborg Knights 12-0 (4-0, 8-0)

Valtteri Lång
Johan Sorvari
Tomi Mettovaara
John Ojala
Dennis Österman
Samuel Strebelle
Mikael Haverinen
Nico Sevón
Tomi Henriksson

Maalissa Niklas Ahlfors, 21 torjuntaa

Dogs- FBC Raseborg Knights 11-7 (2-1, 5-2, 4-4)

Valtteri Lång 3+1
Tomi Mettovaara 2+1
Johan Sorvari 1+1
Samuel Strebelle 1+0
John Ojala 0+1
Dennis Österman 0+1
Anton Knaapinen 0+1
Mikael Haverinen 0+1
Nico Sevón
Tomi Henriksson

Maalissa Niklas Ahlfors, 23 torjuntaa

Karsinnat päätökseen – nyt valmistaudutaan aluesarjaan

Karsinnat kaiken kaikkiaan kuitenkin huikea kokemus koko joukkueelle ja mahtava startti kaudelle. Mukaan lähdettiin tarkastamaan muiden joukkueiden taso verrattuna omaan ja samalla hakemaan kallisarvoista kokemusta kovista peleistä. Tuloksella ei ollut niinkään merkitystä, vaan tärkeintä oli saada kokea SM-tason vauhti. Vaasan reissu toimi lisäksi hyvänä joukkuetta yhteenhitsaavana tapahtumana jonka pelaajat varmasti tulevat muistamaan ikuisesti.
Vaikka joukkue saikin kylmää kyytiä tietyissä otteluissa niin jo pääseminen toiselle kierrokselle oli hieno saavutus ja tästä onkin helpompaa lähteä aluesarjaan pelaamaan kun ollaan saatu haastaa Suomen parhaimmisto. Nyt eletään kuitenkin vielä elokuuta ja pojat ovat pelanneet jo 7 kovatasoista ”harjoitusottelua” kun esim. viime kaudella C1-ikäisinä pojat pelasivat ensimmäisen harkkapelin syyskuun loppupuolella.

Salibandyliitto on julkistanut B-poikien SM-karsintojen toisen kierroksen pelipaikat. 7. ja 8. lohkojen ottelut tullaan pelaamaan Påminnessa 27.-28.8.2016. Näin ollen Knights saa järjestää SM-karsintaturnauksen ensimmäistä kertaa historiassaan.
Meidän pojathan onnistuivat varmistamaan jatkopaikan viikonloppuna Vaasassa ja osallistuu siis lohkoon 8, jossa vastaan asettuvat todella kovat joukkueet Rangers, RSS Panthers ja Dogs.

Viikonlopun otteluohjelma

Lauantai 27.8.2016

09:30 FBC Raseborg- RSS Panthers
11:00 Dogs- Rangers
12:30 PSS- Tiikerit
14:00 Salba- M-Team
15:30 RSS Panthers- Dogs
17:00 Rangers- FBC Raseborg
18:30 M-Team- PSS
20:00 Tiikerit- Salba

Sunnuntai 28.8.2016

09:00 Rangers- RSS Panthers
10:30 M-Team- Tiikerit
12:00 Dogs- FBC Raseborg
13:30 Salba- PSS
17:00 Voittaja 7- Voittaja 8

Meidän B-pojat matkasivat eilen lauantaina viikonloppukeikalle Vaasaan, jossa järjestettiin B-poikien SM-karsintalohkot K ja L. Alkulohkossa vastassa olivat isäntäjoukkue SB Vaasa ja HIFK. Molemmat ottelut päättyivät 12-0 keskeytykseen, mutta sunnuntaina pelatussa jumbofinaalissa L lohkon kolmonen O2-JKL Jyväskylästä taipui meidän poikien käsittelyssä lukemin 6-9. Näin ollen Knights eteni karsintojen toiselle kierrokselle, joka pelataan ensi viikolla.

HIFK ja SB Vaasa aivan eri tasolla – keskittyminen sunnuntain otteluun

Lauantain kahdesta pelistä ei paljoa kerrottavaa jää jälkipolville. Vastustajat olivat aivan eri tasolla ja meillä ei niissä ollut mitään jakoa. SB Vaasa ottelu ehti edetä toiseen erään ennen keskeytystä mutta HIFK peli pistettiin pakettiin jo ensimmäisen erän lopussa.
Kaikki keskittyminen laitettiin sitten sunnuntaina otteluun, jossa tiedettiin meillä olevan mahdollisuudet voittoon. Varovaisen 1-1 päättyneen ensimmäisen erän jälkeen toisessa erässä oli jo sitä tuttua Knights (nollanolla)- henkeä ja 3 minuutin aikana karattiin jo 1-5 johtoon, mikä lopulta siivitti meidät voittoon. Rasmus Lagerström ja Valtteri Lång tekivät hattutempun mieheen.

Ensimmäinen ottelu SB Vaasaa vastaan on käynnistymässä hyvissä puitteissa.

Ensimmäinen ottelu SB Vaasaa vastaan on käynnistymässä hyvissä puitteissa.

O2-JKL- FBC Raseborg Knights 6-9 (1-1, 4-7, 1-1)

Valtteri Lång 3+1
Rasmus Lagerström 3+0
Tomi Mettovaara 2+1
John Ojala 0+2
Dennis Österman 1+0, 2min
Samuel Strebelle 0+1
Jesper Forsman 0+1
Emil Thuesen 0+1, 2min
Mikael Haverinen 0+1
Nico Sevón
Theodor Spitz

Maalissa Niklas Ahlfors, 20 torjuntaa

Monelle ensimmäinen ”oikea” ottelutapahtuma

Pienenä nippelitietona voidaan kertoa että viikonlopun ottelut pelattiin tehokkaalla peliajalla, lauantaina 3x15min ja sunnuntaina 3x20min. Sunnuntaina erien välissä oli vielä 12min erätauko, joten suurin osa meidän pojista pääsivät ensimmäistä kertaa kokemaan ”oikean” salibandyottelun pitkällä tehokkalla peliajalla erätaukoineen ja pelaajaesittelyineen.

Karsinnat jatkuvat ensi viikonloppuna. Samalla tavalla turnausmuotoisena pelattavassa lohkossa ovat Knightsin lisäksi Rangers (Kirkkonummi), Dogs (Espoo) ja RSS Panthers (Riihimäki). Pelipaikka selviää viikon alussa.

Junioreiden SM-karsintalohkot on arvottu. Karsinnoissa meidän seuraa edustaa ainoana Knights joukkueena täksi kaudeksi perustettu B-poikien joukkue, joka saa lohkossa vastaansa HIFK:n (Helsinki) ja SB Vaasan. Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa vastaan asettuu lisäksi sijoituksesta riippuen toisesta lohkosta joko Ilves (Tampere), O2-Jkl (Jyväskylä) tai OLS (Oulu). Karsintojen ensimmäinen vaihe pelataan 20.-21.8.2016. Paikka varmistuu ensi viikolla.

B-poikien SM-karsinnan lohkojaot

Lohko A                               Lohko B                               Lohko C Lohko D
FBT Karhut, Pori EräViikingit, Helsinki RSS Panthers, Riihimäki Classic II, Tampere
RoPo, Sastamala Hu-Pa, Varkaus SB Naantali Dogs, Espoo
SB-Pro, Nurmijärvi Jokerit, Helsinki Steelers, Hämeenlinna Esport Oilers, Espoo
Tiikerit, Vantaa SalBa, Rauma Tuomarilan Urheilijat, Espoo Happee pun., Jyväskylä
Lohko E Lohko F Lohko G Lohko H
FoSu, Forssa FBC Turku Josba, Joensuu AC HaKi, Vantaa
Happee must., Jyväskylä SBS Wirmo, Mynämäki SBS Masku Koovee, Tampere
SPV II, Seinäjoki TPS, Turku Westend Indians, Espoo LoSB/VSS, Lohja
Lohko I Lohko J Lohko K Lohko L
Nibacos, Kokkola LaSB, Lammi FBC Raseborg, Raasepori Ilves, Tampere
PSS, Porvoo Merikoski SBT, Oulu HIFK, Helsinki O2-Jkl, Jyväskylä
SPV, Seinäjoki PHSB, Lahti SB Vaasa OLS, Oulu
Lohko M Lohko N Lohko O Lohko P
M-Team, Helsinki Classic, Tampere GrIFK, Kauniainen Blackbirds, Kerava
NST, Lappeenranta Erä sin, Helsinki Nokian KrP SB Welhot, Kuopio
PoNoVo, Lappeenranta LNM, Liminka Rangers, Kirkkonummi Voima, Imatra

B-poikien SM-karsinnan sarjajärjestelmä

Valtakunnallinen karsinta, 1. vaihe

Lohkojen määrä: 16

Joukkueita lohkossa: 3-4

Sarjakierrokset- ja muoto: Yksinkertainen sarja turnausmuotoisena. Lohkoparit (A/B, C /D, jne. pelataan samassa turnauksessa). Peliaika 3*15 min tehokasta peliaikaa. Jos ottelu päättyy tasan suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailun tulos ratkaisee näiden joukkueiden keskinäisen sijoituksen, jos nämä kaksi joukkuetta päätyvät keskenään tasapisteisiin eikä samoissa pisteissä ole muita joukkueita. Rangaistuslaukauskilpailun voitosta ei saa sarjapisteitä.

Karsinta SM-sarjaan: Lohkoparien voittajat pelaavat karsintaottelun pääsystä SM-sarjaan. Peliaika karsintaottelussa 3*20 min tehokasta peliaikaa. Tarvittaessa 10 minuutin jatkoaika ja rl-kilpailu. Voittajat SM-sarjaan, häviäjät 2. vaiheeseen.

Karsinta 2. vaiheeseen: Lohkojen 2. sijoittuneet jatkavat karsinnan toiseen vaiheeseen. Lohkoparien 3. sijoittuneet pelaavat karsintaottelun pääsystä 2. vaiheeseen. Peliaika karsintaottelussa 3*20 min tehokasta peliaikaa. Tarvittaessa 10 minuutin jatkoaika ja rl-kilpailu. Voittajat 2. vaiheeseen, häviäjät aluesarjaan.

Aluesarjoihin: Lohkojen 4. sijoittuneet joukkueet aluesarjaan

Valtakunnallinen karsinta, 2. vaihe

Lohkojen määrä: 8. Lohkoparit (1/2, 3/4, 5/6 ja 7/8) pelataan samalla paikkakunnalla.

Joukkueita lohkossa: 4

Sarjakierrokset- ja muoto:Yksinkertainen sarja turnausmuotoisena. Peliaika 3*15 min tehokasta peliaikaa. Jos ottelu päättyy tasan suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailun tulos ratkaisee näiden joukkueiden keskinäisen sijoituksen, jos nämä kaksi joukkuetta päätyvät keskenään tasapisteisiin eikä samoissa pisteissä ole muita joukkueita. Rangaistuslaukauskilpailun voitosta ei saa sarjapisteitä

Karsinta SM-sarjaan: Lohkoparien lohkovoittajat karsivat pääsystä SM-sarjaan. Peliaika karsintaottelussa 3*20 min tehokasta peliaikaa. Karsintaotteluiden voittajat SM-sarjaan, häviäjät 1. divisioonaan. Lohkojen 2. sijoittuneet 1. divisioonaan

Aluesarjoihin: Lohkojen 3. – 4. sijoittuneet alueellisiin sarjoihin.

 

Knights perustaa uuden joukkueen, joka täydentää seuran poikien pelaajapolkua niin että jokaisessa ikäluokassa on joukkue. Uusi B-poikien (synt. 1999-2000) joukkue aloittaa kauden 2016-2017 valmistelut avoimilla harjoituksilla joilla haetaan täydennystä pelaajapuolelle. Avoimia harjoituksia on yhden viikon aikana yhteensä neljä ja ne alkavat tiistaina 17.5.2016 Sisu Arenalla klo 17.30-19.00.

Pelaajapolku täydentyy poikien osalta

Kausi 2016-2017 tulee Knightsin junioritoiminnan osalta olemaan historiallinen sillä meillä tulee mitä ilmeisimmin olemaan joukkue jokaisessa poikien ikäluokassa aina lasten salibandykerhoista A-poikiin. Viime kausina B-poikien joukkue on tästä palapelistä puuttunut, mutta nyt sellainen siis perustetaan 2000-syntyneiden poikien noustessa B-junnuikäisiksi. Heidän seurakseen joukkueeseen liittyy myös meidän -99 syntyneitä pelaajia, jotka aikaisempina vuosina ovat pelanneet A-junioreiden 1.divisioonassa ja aikuisjoukkueissa.
Uusi B-poikien joukkue tulee tekemään yhteistyötä niin A-poikien kuin M1:n, M2:n ja M3:n kanssa, mikä omalta osaltaan antaa pelaajille mahdollisuuden kilpailla tai harrastaa omalla haluamallaan tasollaan.

B-poikien valmentajina toimivat viime kaudella C1-pojissa tutuksi tulleet Isto VilkmanHannu Henriksson ja Niklas Malm, joka kommentoi asiaa seuraavasti:

”Tämän joukkueen perustamisen myötä salibandysta kiinnostuneille raaseporilaisnuorille ja miksei ulkopaikkakuntalaisillekin tarjotaan nyt oiva tilaisuus liittyä hyvään seuraan ja kehittyä salibandyn pelaajina. B-poikien joukkue tulee tekemään yhteistyötä A-poikien lisäksi myös M1:n, M2:n ja M3:n kanssa, joten nyt pystytään tarjoamaan kaikille pelaajille mahdollisuus pelata juniorisarjojen lisäksi myös miesten 2-, 4- tai 6-divisioonassa oman kiinnostuksen, tason ja mahdollisuuksien mukaan. Haasteita tietenkin on mutta hyvillä mielin lähdetään tätä projektia viemään eteenpäin.”

Avoimet harjoitukset alkavat 17.5.2016

Vaikka joukkueen runko rakentuu meidän vuonna 99-00- syntyneistä pelaajista niin joukkueeseen mahtuu vielä mukaan. Tämän vuoksi järjestetään neljä avointa harjoitusta toukokuussa, joihin toivotetaan tervetulleiksi omien pelaajien lisäksi kaikki vuosina 1999-2000 syntyneet pojat jotka haluavat uusia haasteita salibandyn parissa. Uusien pelaajien ei erikseen tarvitse ilmoittautua vaan riittää että saavut paikalle. Harjoituksiin tarvitset mukaan sisäpelikamat ja ulkokamat.

B-poikien avoimet harjoitukset:

Tiistai 17.5.2016 17:30-19:00 Sisu Arena

Torstai 19.5.2016 18:30-20:00 (lenkki+ 1h peli) Sisu Arena

Lauantai 21.5.2016 11:00-12:30 Sisu Arena

Tiistai 24.5.2016 19:30-21:00 Sisu Arena

Lisätietoja joukkueesta ja harjoituksista saat Niksulta numerosta 044-2869543 tai sähköpostitse niklas(at)fbcraseborg.fi