Tulevana lauantaina 17.11.2018 Påminnessa pelataan meidän miesten kakkosjoukkueen 5.divisioonan kotiturnaus Påminnessa. Meidän joukkueessa pelaa muiden pelimiesten lisäksi myös entisiä edustusjoukkueen pelaajia, junioreita ja farmisopimukseen kuuluvia pelaajia. Turnaukseen on vapaa pääsy. Tervetuloa seuraamaan turnausta.

Meidän ottelut lauantaina

10:00 FBC Raseborg II– Tillaajat

19:00 Ponnistus- FBC Raseborg II

Meidän edustusjoukkueessa aikaisemmin pitkän uran pelannut, meidän pelikaveri, ystävä ja kapteenin veli Mika Korkiakoski menehtyi keskiviikkona. FBC Raseborg Knights haluaa ilmaista osanottonsa Mikan omaisille. Edustusjoukkue kunnioittaa Mikan muistoa pelaamalla surunauhoissa lauantain VKTP ottelun. Lisäksi pidämme hiljaisen hetken ennen seuraavaa edustusjoukkueen kotiottelua. Toivomme rauhaa omaisten surutyöhön.

Sanoja ei tarvita, kun sydän puhuu tuhansin muistoin.

Mika ja Aki Korkiakoski Etelä-Uusimaa lehden haastattelussa syksyllä 2007.

 

Meidän miesten edustusjoukkueen ja miesten kakkosjoukkueen välille on tehty farmisopimus tulevalle kaudelle 2017-2018. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien vaivattomamman siirtymisen joukkueiden välillä, mikä antaa paremmat mahdollisuudet kehittää omia nuoria pelaajia. Read more

Meidän M35-joukkue voitti lauantaina haastajasarjan pronssia. Påminnessa pelatussa lopputurnauksessa jäätiin alkulohkossa toiseksi kahdella tasapelillä ja näin päivä päättyi pronssiotteluun jossa kaatui Porvoon Salibandyseura lukemin 4-6.

Meidän M35 pronssijoukkue 2016-2017 (huom! kuvasta puuttuu muutama pelaaja)

Tulevana viikonloppuna mobilisoidaan puolet ritarikunnasta taistelemaan sarjapisteistä, kun lauantaina on kaukalossa M1 (Latokartanossa), M2 (Tapiolassa), F-pojat (Påminnessa) ja G-pojat (Myllypurossa) ja heti sunnuntaina D-pojat (Ruskeasuolla) ja E-pojat (Ruskeasuolla).

 M2 riuhtoo tappioitta sarjakärjessä, jatkuuko voittojen tie kun vastaan asettuvat sarjan 4. SBC Eberle ja 6. LaPa II?
F-pojat taistelevat kotilinnassa Påminnessa kunniasta ja G-pojat Myllypurossa.
Sunnuntaina katseet siirtyvät Ruskeasuolle kun D-pojat aloittavat M-teamin valtakunnan valloittamisen otteluilla yläpuolellaan lohkon 2. olevaa SCH:ta vastaan ja lopettavat alkusarjansa alapuolellaan olevaa lohkonelosta Indians Red:iä vastaan, lohkon voitto on vielä auki kun lohkon kaksi ensimmäistä ovat 14 pisteessä ja D-pojat 12 pisteessä.
Alkuillasta kaukaloon ryhmittyvät sitten jo alkusarjansa voittaneet E-pojat, joiden syksy on mennyt tappioitta. Heillä vastaan tulee lohkon kakkosena majaileva TU sekä lohkon jumbopaikalla oleva Kisla, tiukat pelit luvassa Ruskeasuolla.
Jännittävä viikonloppu tulossa, tulkaa siis kannustamaan Ritarit voittoon ja jos ette isolle kirkolle jaksa lähteä niin Påminneen ainakin F-poikia kannustamaan klo 12.00 alkaen.

Koko kauden lohkoaan dominoineet ruosteiset ritarit lähtivät finaaliturnaukseen hakemaan poikaa kotiin!

Finaaliturnauksen alkulohkoon tulivat muista alkulohkoista KD ja VSS II! Aikaisemmista vuosista tutut vastustajat, jotka ovat todella pahoja mutta voitettavissa.

Game 1. Knights – KD

Tiukkaa tasaista vääntöä niin kuin odotettavissa oli ja maaleja räpsittiin tasaista tahtia. Vastustaja liikutti palloa ja prässäsi todella kovaa mutta niin se vain on että ruosteiset ritarit vetivät Dynamosta piuhat irti ja vaikka kuinka polkivat ei akkuun tullut lisää virtaa. Loppuvihellyksen jälkeen Ritarit poistuivat kypärät kainalossa voiton kanssa kaukalosta, loppulukemat 7-6.

Game 2. VSS II – Knights

Toinen peli ja pelit pelattu ristiin joten mikä joukkue vain voi mennä finaaliin. Maalirikasta vääntöä mutta VSS II hieman tarkempana maalipaikoissa ja niinpä ajassa 37.15 näytti jo pahalta että sudet syövät ritarien ratsut kun he siirtyivät 10-7 johtoon. AIKALISÄN PAIKKA… ja eikun Bonanzan musiikki päälle ja takaa-ajoon..  19 sekuntia ja tasoitus, riittääkö kauramoottoreissa hevosvoimat? Takaa-ajo jatkuu 10-9, 10-10, 10-11 ja 10-12, VIISI MAALIA putkeen ja Ritarit nylkivät sudet mennen finaaliin!! MAHTAVA NOUSU!!

Game 3. THE Finaali Knights – PURE

Vastaan jo samassa alkulohkossa ollut PURE, eli tiukka peli tiedossa… Ja kyllähän siitä sitten tulikin finaalin arvoinen thrilleri, peli oli tasainen oli tolppia, ylärimaa hienoja torjuntoja ja kuten odottaa saattoi oli lopputuloksena JATKOAIKA!! Jatkoajalla sama teema jatkui kehikkolaukauksia, hienoja torjuntoja ja alkoi näyttämään siltä että rankkareille mennään… kunnes vaihto-osalaatikosta kasattu se raihnaisin ritari Hande ”räpsy” Henrikson teki ajassa 54.32 sen mihin ei muut pistepörssin kärjet pystyneet eli ratkaisi pelin nousemalla pakin tontilta ja suhusuhu siellä se pallo kökötti verkossa kuin Lahna konsanaan. KAUAN HAMUTTU MESTARUUS!!!!!!!

Ilo irti kaikkien 4 katsojan edessä ja voitolla yöhön….

 Ruosteisissa ritareissa ovat tällä kaudella pelanneet seuraavat pelaajat:

Henri Ström
Johnny Henriksson
Jarno Virtanen
Staffan vuorio
Jari Säävälä
Juha Huhtala
Niklas Mollgren
Kirill Häyrinen
Hannu Henriksson
Peter Björklöf
Petri Alasimi
Juha Piippo
Toni Jokela
Timo Ruokolainen
Pekka Erjala
Christian Lindholm
Marko Paavola
Pertti Kontiainen
Patrick Hakanen
Johan Flemming
Torbjörn Starck.

Kiitokset kaikille mukana olleille!!

13.4.2016/MV

Miesten 2-joukkueen kausi taipui siis viimeisessä turnauksessa tulleen SaVe- ottelun tappion kautta karsintoihin, jossa pelattiin noususta 3-divariin.

Karsintojen ensimmäisessä osassa pelattiin paikallispeli NTH:ä vastaan, tätä peliä ei liitto suostunut siirtämään pelattavaksi Påminnessa, jossa olisi saatu pelille sen ansaitsema tunnelma. Itse peli oli tarkkaa pelailua ja kuten jo aikaisemmin kaudella pelatut pelit äärimmäisen tasainen. Molemmilla oli paikkansa mutta kummassakin päässä maalivahdit pitivät maalisarakkeet tyhjinä ja niinpä kolmanteen erään lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Sitten se tapahtui ottelun ensimmäinen jäähy Mikalle, ehkä hieman heppoinen eikä pelin hengen mukainen mutta jäähy kuitenkin. NTH myllytti meidän päädyssä mutta puolustus kesti ja sitten 10 sekuntia ennen jäähyn loppua se tapahtui AVAUSMAALI! NTH:n puolustajalla pallo hieman pomppi ja Niklas iski kiinni karvaten pallon pois ja karaten yksin läpi ja pallo längistä maaliin, ALIVOIMAMAALI!!! Loppujäähykin tapettiin ja Mika pois Boksista! Erä jatkui tasaisena NTH:n lisätessä prässiään ja luoden hyviä paikkoja mutta puolustus ja maalissa Eero ”Lannistaja” Kemppainen pitää maalinsa tyhjänä. Ajassa 40.12 se sitten tuli, helpottava toinen maali, Karri syötti ja Pekka pääsi vasemmasta laidasta vetämään pallon reppuun 2-0! Loppuerä olikin sitten NTH:n aikalisän jälkeen sitä kuuluisaa trilleriä, NTH painoi päälle hakien kavennusta lopussa ilman maalivahtiakin mutta sitä ei tullut!! Paikallisderby Knightseille 2-0, Eerolle nollapeli ja muutenkin hyvä ilme pelissä!! Sitten odottamaan ratkaisevaa peliä liigajoukkue Esport Oilersin farmijengiä eli Oilers II vastaan…

Pelin henki oli selvä, voittaja kolmoseen ja häviäjä neloseen

Pelin panos näkyi kentällä, varovaista ja tarkkaa peliä molemmin puolin, mutta tottakai paikkoja myös aukesi ja ajassa 6.06 räpsähtää. Pekka räpsäyttää reikäpallon reppuun ja vie ritarit 0-1 johtoon! Tässä johdossa mentiinkin seuraavat 3 minuuttia kunnes Lerssin pojat onnistuvat ohittamaan Eeron tilanne 1-1. Tästä vain 20 sekuntia ja alivoima kutsui, mutta mainiosti viime aikoina toiminut alivoima kesti pyörityksen. Erän viimeistä minuuttia viedään ja Lerssi onnistuu tekemään pukukoppimaalin mennen 2-1 johtoon, hermoja raastavaa…

Toinen erä ja tarkka peli jatkuu ja mennään melkein erä maaleitta, kunnes taas pukkarimaali ajassa 28.36, voihän räkä. Tarkkaa pelailua mutta kuitenkin hyviä paikkoja molemmilla joukkueilla, erätauolla käärmekeittoa!

Kolmas erä ja mitä mitä jäähy Ritareille ajassa 30.41, pahalta näyttää. Mutta terrierimäinen puolustus pitää, luoden jopa muutaman paikan, onko kelkka kääntymässä? Alivoimasta selvittiin, peli jatkuu ja HEI SIELLÄ LEPÄÄ Niklas sipaisee Jensin syötöstä lukemat 3-2 ajassa 33.29. Paine siirtyy hieman Lerssin päätyyn ja johtaakin siihen että SE ON RANKKARIN paikka, vetämään Keno. Klap klap sipaisu ja se on 3-3, todella kaunis rankkari (kynnet loppuu). Peli jatkuu paikkoja on mutta Eero hoitaa verkon vartioinnin ja kun vastustajan maalivahti tekee samoin on edessä jatkoaika, mitäs muuta sitä tasaisen väännön jälkeen olisi voinut odottaakaan…

Jatkoaika HUHHUH… tasainen ja tarkka vääntö jatkuu kun ajassa 48.17 Ritareille jäähy AIAIAI. No se kestetään mutta puoli minuuttia sen loppumisen jälkeen Lerssi onnistuu tekemään 4-3 voittomaalin ja pysyy näin 3-divarissa.

Hieno kausi (vaikka vähän jäikin kaivelemaan) ja hieno lopetus kaudelle vaikka nousu jäikin niin lähelle, mutta viime vuonna karsittiin alaspäin ja nyt ylöspäin eli jotain on tehty oikein!! Viimeisissä peleissä joukkue todella löysi itsensä, pelasi isolla sydämellä joukkueena ja pelasi kauden parhaat pelinsä, vaikka se ei tällä kertaa riittänytkään nousuun.

Hieman jäi liiton toiminnasta negatiivinen maku, tuon ensimmäisen karsintapelin osalta! Jälleen olisi ollut mahdollista saada tehtyä hieno ottelutapahtuma Raaseporiin, ottelu jossa on oikeasti panosta olisi varmasti kiinnostanut myös katsojia mutta ei tälläkään kertaa kelvannut Salibandyliitolle…!! Kiitokset M2 pelaajille hienosta kaudesta, muutamat treenit ja joukkuepalaveri vielä jäljellä ja sen jälkeen pieni kesäloma ja sitten alkaa valmistautuminen TRY OUTTIEN kautta seuraavaan kauteen!!! NOUSUKAUTEEN!!

13.4.2016/MV

Ruosteiset ritarit (M35) pelasivat sunnuntaina 20.03.16 Esport areenalla kauden viimeisen alkusarjan turnauksen eli kaksi ottelua. Edellisessä turnauksessa ritarit varmistivat finaaliturnauspaikan, joten nyt oli enää pelissä sijoitus ja kunnia eli lohko 1 vai 2. Ja kuten ikämiespeleihin kuuluu tässä vaiheessa kautta, oli poissa jokunen raihnainen ritari mutta silti oli ristiretkelle saatu reilun 2 kentällisen verran miehiä.  Ensin vastassa oli nälkäinen ja aina vaarallinen sarjakakkonen PuRe, jolle taisi pistepörssissä tulla kolmoisvoitto, ja joka lähtikin ahkerasti heti ensi minuutilta painostamaan ritareita. PuRe osoittikin olevansa finaaliturnauksen arvoinen voittamalla meidät 6-2 ja aiheuttaen näin kauden ensimmäisen tappion. Tämä harmitti ritareita tietysti, koska oletimme menettävämme lohkon voiton, mutta toisin kävi. PuRe hävisi lohko kolmoselle ECC:lle 4-0, joten mahdollisuudet lohkovoittoon olivat omissa käsissä. Toisessa ottelussa vastassa oli VSS. Ruosteisista taskuista löytyikin kokemuksella hankittua taktista osaamista ja niin muutamalla pienellä kentällisiin tehdyillä taktisilla muutoksilla, jossa hyökkäyksessä oli kolme kentällistä ja puolustuksessa kolme pakkia haettiin lisää tehoja. Se toikin tulosta heti ensi minuuteilta lähtien ja niinpä sudet joutuivat palaamaan kotiin ilman turkkejaan hännät koipien välissä, kun ritarit riepottelivat ne luvuin 13-4. Päivän RITARI tehoilla 7+1 oli Staffan Vuorio.Muut pisteitä keränneet Ritarit olivat:

Jari ”säkki” Säävälä 2+4
Johnny Henriksson 3+0
Petri Alasimi  1+2
Peter Björklöf 1+1
Toni Jokela  1+0
Christian Lindholm 0+2
Pertti Kontiainen 0+1
Jarno Virtanen. 0+1

Tästä on hyvä jatkaa lohkovoittajana 10.4 pelattavaan finaaliin!