Kolisevat tolpat ja yksi makea voitto

Tahmainen Ruskeasuon kenttä yllätti F1 pojat turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Pallo pomppi kentällä eri tavalla kuin kotihallissa ja syötöt jäivät välillä lyhyiksi. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli SB Vantaa, joka voitti lopulta numeroin 6-1. Vastustajan maalitolpat, maalivahdin paita, päätyverkot kolisivat, mutta pallo ei vain löytänyt maaliin. Pojat pelasivat hyvällä fiiliksellä, hauskaa oli ja viikolla harjoiteltu syöttötreeni näkyi pelissä.

Tauon jälkeen vastaan saapui Lauttasaaren Pallo, joka kaatui numeroin 6-2. Maalihanat saatiin vihdoin auki ja joukkueen voitto maistui makealta. Yhdessä hypittiin kimppahalit pelin päätteeksi. Pojat puolustivat hyvin ja ylhäältä tiputettiin nopeasti alas tarpeen vaatiessa. Aika monta kertaa taisi valmentaja sanoa kentän laidalta: Nyt tuli kiire. Onneksi poikien juoksunopeutta ei moni vastapelaaja pysty haastamaan.

Viimeinen peli pelattiin heti perään: pieni tankkaus, ja joukkue uudelleen kentälle. Tiukka peli käytiin Erä-Viikinkejä vastaan. Tolpat paukkuivat ja pojilla oli useita paikkoja saatella pallo sisälle, mutta mukana oli paljon huonoa tuuria. Knightsin maalivahti piti hienosti tolpat kiinni ja puolustus urakoi olan takaa. Maalien viimeistely ei tällä kertaa onnistunut, ja tiukka peli päättyi 3-6. Vastustajan hyökkäykset katkaistiin usein, mutta pallo löysi itsensä maaliin pienistä raoista. Kannustamassa olleet perheet ja tuttavat jaksoivat tsempata poikia loppuun asti. Kysyttiinpä hallilla myös sitä, että mistä tämä porukka oikein tulee. Hyvä fiilis välittyi myös joukkueen ulkopuolelle.

Huomenna lauantaina järjestämme Karis-Karjaa Floorballdayn Karjaan urheiluhallissa. Tapahtuma alkaa meidän D-poikien kotiturnauksella ja päivä huipentuu 2.divarin huippuotteluun kun tällä kaudella voittamaton SB Vantaa saapuu vierailulle.

D-poikien turnaus alkaa heti aamusta klo 10:00 jolloin meidän pojat kohtaavat Indians Yellow:n. Meidän poikien toinen ottelu pelataan klo 15:00 jolloin vastassa on FC Tuusula Black. Junioreiden turnaukseen on vapaa pääsy.

Edustusjoukkueen ottelu alkaa klo 18:00 ja siihen on normi lipunmyynti.

Päivän aikana mahdollisuus testata laukauksen kovuus tutkalla, myynnissä on fanituotteita ja muonituksesta vastaa meidän järjestämä kahvio. Lisäksi tarkoituksena on grillata makkaraa. Tervetuloa viettämään salibandyntäyteinen lauantai.

D-poikien turnauksen otteluohjelma

10:00 Indians Yellow- FBC Raseborg
11:00 SB-Pro Musta- ErVi Musta
12:00 FC Tuusula Black- SB Vantaa Black
13:00 ErVi Musta- Indians Yellow
14:00 SB Vantaa Black- SB-Pro Musta
15:00 FBC Raseborg– FC Tuusula Black

Meidän vanhimmat poikajuniorit, eli A-pojat, osallistuvat elokuussa A-poikien uuden valtakunnallisen 1-divisioonan karsintoihin. Lohkojako on nyt julkaistu ja kova lohko tulikin. Samalla varmistui että yleisö saa myös nähdä ns. ”paikalliskamppailun” kun samassa lohkossa pelaa Lohjan Salibandy. Otteluohjelma varmistuu myöhemmin mutta lohkojaon näet tästä uutisesta.

A-poikien 1-divisioonan karsintojen lohkojako

3.lohko

LoSB
SalBa
SC Urbans
FBC Raseborg
Ilves

Lohkon kaksi parasta pääsevät valtakunnalliseen 1-divisioonaan. Loput alueelliseen 2-divisioonaan. Karsinnat pelataan 25.-26.8.2018. Paikka ja tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin. Muut karsintalohkot löydät liiton kotisivuilta. 

Meidän Seuran B-pojat osallistuvat maailman suurimpaan juniorisalibandyturnaukseen Storvretacupeniin joka pelataan Ruotsin Uppsalassa. Joukkueen menoa voi seurata Sportswik-sivuston ja mobiiliappin kautta. Read more

Meidän seuran junnukauden päätös pidetään sunnuntaina 4.6.2017 klo 18.00 Axxellin vanhassa auditoriossa Karjaalla Pumppulahdessa. Tilaisuudessa palkitaan esim. tsemppareita ja kauden poika- ja tyttöjuniorit. Tarjolla on kakkukahvit. Tervetuloa!

Tuttuun tapaan meidän junnujen tulevan kauden palavereita pidetään Påminnessa alkaen tänään maanantaina. Lisäksi junnujen kesähöntsät alkavat Karjaan palloiluhallissa tiistaina 6.6.2017. Tarkempi ohjelma tässä uutisessa.

Junnujen kausipalaverit Påminnessa

Maanantai 29.5.2017 klo 17-18 F2-pojat
Maanantai 29.5.2017 klo 18-19 E2-pojat
Maanantai 29.5.2017 klo 19-20 ABC-pojat
Tiistai 30.5.2017 klo 17-18 C-tytöt
Tiistai 30.5.2017 klo 19-20 D2-pojat

Junnujen kesähöntsät Karjaan palloiluhallissa

Kesähöntsät aina tiistaisin alkaen 6.6.2017 aina elokuuhun asti.

17.00-18.15 D2-pojat
18.15-19.15 AB-tytöt
19.15-20.30 BC-pojat

Sunnuntaina pelattiin Påminnessa kauden viimeinen APSI-liigan turnaus, hienossa kevätsäässä. Ensimmäisen kerran mukaan saatiin kaikki ikäluokat eli G-, F- ja E-pojat, joista viimeisimmässä oli mukana myös tyttöjen joukkue joka pelasi ensimmäiset pelinsä ikinä! Joukkueita oli mukana yhteensä 12 ja pelaajia lähes 120 poikaa ja tyttöä. Koko päivän oli hallilla vilskettä, vilinää ja pelaamisen riemua! Liigan periaatteen mukaisesti ei sarjataulukoita pidetä, vaan kyse on pelaamisen mahdollistamisesta.

Täksi kaudeksi rakennettu APSI-liiga on tarkoitettu ”lähiliigaksi” mahdollisimman pienellä kynnyksellä (varusteiden ja maksujen osalta) tulla mukaan pelaamaan salibandyä, omia varusteita tarvitsee olla vain sisäpelivarusteet mailat, suojalasit ja mv-varusteet on mahdollista saada lainaksi. Eikä turnauksen osallistumismaksukaan ole suuruudella pilattu. Mukaan voi lähteä mikä kaveriporukka tahansa joka saa riittävän määrän poikia kasaan. Jo tämä ensimmäinen kausi on osoittanut sen että sille on paikkansa alueen salibandykulttuurin edistämiseksi. Niinpä turnauksen lomassa kokoontuneet seurojen edustajat päättivät ensi kaudella jatkaa sarjaa, varmat turnausajankohdat ovat syyskuun lopussa Inkoossa, tammikuun alussa Hangossa ja huhtikuun loppupuolella Raaseporissa. Lisäksi sarjaohjelmista riippuen yritetään järjestää 1-2 turnausta sarjojen lomaan 1 syksylle ja 1 keväälle. Kehitystyö jatkuu ja ensi kaudelle kysytään halukkuutta Lohjan suunnalta tulla mukaan.

Suuret kiitokset kaikille turnauksiin osallistuneille pelaajille, tuomareille, turnausten järjestelyissä auttaneille, Ingå IF:lle, Hangon Hyrskyille ja yhteistyökumppaneillemme. Erityiset kiitokset ennakkoluulottomille Jani Koljoselle (HaHy) ja Thomas Nyholmille (IIF), jotka lähtivät syksyllä liigaa kanssani rakentamaan.

Marko Vihlman
Puheenjohtaja
FBC Raseborg Knights

Meidän E-pojat pelaavat lauantaina junioreiden viimeisen kotiturnauksen Påminnessa tänä keväänä. Kevään pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti, mutta se oli odotettavissakin kun pojat voittivat syksyn alkusarjan tappioitta ja päätyivät kevääksi välisarjaan pelaamaan. Pojat ovat kuitenkin ajoittain osoittaneet hienoa peliä, koko 45 minuuttia siihen ei kuitenkaan olla pystytty ja niinpä pistesarake näyttää 1 pistettä. Nyt lauantaina vastaan asettuu klo 12.00 sarjan toisena oleva Indians Black, jonka ainoat pistemenetykset on tulleet sarjaa johtavalle SSV:lle ja klo 15.00 sarjassa kolmantena oleva AC HaKi, jonka kanssa viimeksi päädyttiin pistejakoon. Odotettavissa on siis kovia pelejä.
Tervetuloa kannustamaan poikia, joko sieltä kevään ensimmäinen voitto tulisi?

Salibandyliitto on jakanut viime syksyn ja jakaa tämän kevään aikana varustepaketteja tyttöjen ja poikien uusille kerhoryhmille tai joukkueille. Varustepakettitukea haki yhteensä 58 seuraa ja näistä 34 sai tukea. Yksi paketin saaneista on FBC Raseborg Knights.

Poikapuolelle tukea saavat seurat:
– Hatsina, Mikkeli
– KSB, Kajaani
– Salon Palloilijat
– Santa’s United, Rovaniemi
– Orimattilan Jymy
– Pöytyän Urheilijat
– Flanels, Joutsa
– Sorsakosken Urheilijat
– HIFK, Helsinki
– PoNoVo, Lappeenranta
– SC Weikot, Valkeakoski
– Vuorelan Veikot
–  Luvian Veto
– FBC Raseborg Knights
– SC Wild Titans, Espoo
– Icehearts Etelä Pohjanmaa
– SBS Blues, Espoo
– Halikko Floorball Team
– Tyrnävän Palloseura

Toiminnan mahdollistajat ja vaikutus
Salibandyliiton vuoden 2015 ylijäämä
– yhteistyökumppani Unihoc
– seurojen aktiivinen ja laadukas kerhtoiminta on hyvä kivijalka junioritoiminnan käynnistämiseen tai laajentamiseen

Salibandyliiton uutiseen tästä. 

Tulevana viikonloppuna mobilisoidaan puolet ritarikunnasta taistelemaan sarjapisteistä, kun lauantaina on kaukalossa M1 (Latokartanossa), M2 (Tapiolassa), F-pojat (Påminnessa) ja G-pojat (Myllypurossa) ja heti sunnuntaina D-pojat (Ruskeasuolla) ja E-pojat (Ruskeasuolla).

 M2 riuhtoo tappioitta sarjakärjessä, jatkuuko voittojen tie kun vastaan asettuvat sarjan 4. SBC Eberle ja 6. LaPa II?
F-pojat taistelevat kotilinnassa Påminnessa kunniasta ja G-pojat Myllypurossa.
Sunnuntaina katseet siirtyvät Ruskeasuolle kun D-pojat aloittavat M-teamin valtakunnan valloittamisen otteluilla yläpuolellaan lohkon 2. olevaa SCH:ta vastaan ja lopettavat alkusarjansa alapuolellaan olevaa lohkonelosta Indians Red:iä vastaan, lohkon voitto on vielä auki kun lohkon kaksi ensimmäistä ovat 14 pisteessä ja D-pojat 12 pisteessä.
Alkuillasta kaukaloon ryhmittyvät sitten jo alkusarjansa voittaneet E-pojat, joiden syksy on mennyt tappioitta. Heillä vastaan tulee lohkon kakkosena majaileva TU sekä lohkon jumbopaikalla oleva Kisla, tiukat pelit luvassa Ruskeasuolla.
Jännittävä viikonloppu tulossa, tulkaa siis kannustamaan Ritarit voittoon ja jos ette isolle kirkolle jaksa lähteä niin Påminneen ainakin F-poikia kannustamaan klo 12.00 alkaen.