haluatkoritariksibanneri2

Apsiliiga 23.4.2017

Sunnuntaina pelattiin Påminnessa kauden viimeinen APSI-liigan turnaus, hienossa kevätsäässä. Ensimmäisen kerran mukaan saatiin kaikki ikäluokat eli G-, F- ja E-pojat, joista viimeisimmässä oli mukana myös tyttöjen joukkue joka pelasi ensimmäiset pelinsä ikinä! Joukkueita oli mukana yhteensä 12 ja pelaajia lähes 120 poikaa ja tyttöä. Koko päivän oli hallilla vilskettä, vilinää ja pelaamisen riemua! Liigan periaatteen mukaisesti ei sarjataulukoita pidetä, vaan kyse on pelaamisen mahdollistamisesta.

Täksi kaudeksi rakennettu APSI-liiga on tarkoitettu “lähiliigaksi” mahdollisimman pienellä kynnyksellä (varusteiden ja maksujen osalta) tulla mukaan pelaamaan salibandyä, omia varusteita tarvitsee olla vain sisäpelivarusteet mailat, suojalasit ja mv-varusteet on mahdollista saada lainaksi. Eikä turnauksen osallistumismaksukaan ole suuruudella pilattu. Mukaan voi lähteä mikä kaveriporukka tahansa joka saa riittävän määrän poikia kasaan. Jo tämä ensimmäinen kausi on osoittanut sen että sille on paikkansa alueen salibandykulttuurin edistämiseksi. Niinpä turnauksen lomassa kokoontuneet seurojen edustajat päättivät ensi kaudella jatkaa sarjaa, varmat turnausajankohdat ovat syyskuun lopussa Inkoossa, tammikuun alussa Hangossa ja huhtikuun loppupuolella Raaseporissa. Lisäksi sarjaohjelmista riippuen yritetään järjestää 1-2 turnausta sarjojen lomaan 1 syksylle ja 1 keväälle. Kehitystyö jatkuu ja ensi kaudelle kysytään halukkuutta Lohjan suunnalta tulla mukaan.

Suuret kiitokset kaikille turnauksiin osallistuneille pelaajille, tuomareille, turnausten järjestelyissä auttaneille, Ingå IF:lle, Hangon Hyrskyille ja yhteistyökumppaneillemme. Erityiset kiitokset ennakkoluulottomille Jani Koljoselle (HaHy) ja Thomas Nyholmille (IIF), jotka lähtivät syksyllä liigaa kanssani rakentamaan.

Marko Vihlman
Puheenjohtaja
FBC Raseborg Knights

Vastaa