haluatkoritariksibanneri2

C1-pojat haastajasarjan finaaliin

Meidän C-pojat onnistuivat eilen lauantaina voittamaan kotiturnauksessaan molemmat ottelunsa ja etenivät näin haastajasarjan finaaliin, joka pelataan parin viikon kuluttua Myllypurossa. Ensin kaatui Icehearts lukemin 8-6 ja sitten ratkaisevassa ottelussa Mäntsälän NMKY 4-3.

vs. Icehearts – game over ensimmäisessä erässä

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Icehearts, joka tiedettiin mielialajoukkueeksi. Hyvänä päivänä joukkue pelaa todella hyvää peliä mutta välillä keskittyminen siirtyy muuhun kuin pelaamiseen. Heti alusta lähtien meidän ykkösviisikko kuitenkin asettui kuskin paikalle, pyöritti peliä mallikkaasti Iceheartsin puolustusalueella ja ei mennyt kuin 44 sekuntia niin Mikael Haverinen siirsi meidät 1-0 johtoon Samuel Strebellen syötöstä. Ensimmäisessä erässä peli pyöri muutenkin pitkälti juuri Iceheartsin alueella ja erän lopuksi taululla komeilivat 5-0 lukemat ja tässä vaiheessa peli oli ohi. Loppupeli oli meidän osalta sitten aikamoista surffailua ja otettiin ehkä vähän liiankin rennosti sillä Icehearts päästettiin vielä peliin mukaan. Toisaalta hätää ei missään vaiheessa enää ollut ja pelaajatkin näyttivät toisessa ja kolmannessa erässä jo odottavan että peli loppuisi jotta päästäisiin keskittymään päivän toiseen ja finaalipaikan kannalta ratkaisevaan otteluun.

Pelinumeron taikaa. Mikael Haverinen iski päivän ensimmäisessä ottelussa 2+2 ja voitti samalla jatkosarjassa joukkueen sisäisen pistepörssin 27 pisteellään.
Pelinumeron taikaa. Mikael Haverinen iski päivän ensimmäisessä ottelussa tehot 2+2 ja voitti lopulta jatkosarjassa joukkueen sisäisen pistepörssin 27 (14+13) pisteellään. (Kuva: Olli Knaapinen)

FBC Raseborg- Icehearts 8-6 (5-0, 1-2, 2-4)

Mikael Haverinen 2+2
Tomi Henriksson 2+1
John Ojala 2+0
Anton Knaapinen 1+0
Leevi Junnilainen 1+0
Theodor Spitz 0+1
Samuel Strebelle 0+1
Tom Lahti 0+1

vs. MäNMKY – tulos tai ulos

Koska me voitimme Iceheartsin ja MäNMKY voitti päivän ensimmäisen ottelunsa Tiikereitä vastaan niin molemmilla joukkueilla oli tiedossa päivän päättäneen ottelun merkitys: tappiolla kausi päättyy ja voitolla kausi jatkuu haastajafinaalissa. Meillä kuitenkin vielä se etu että olimme pisteen edellä taulukossa joten myös tasapeli riittäisi finaalipaikkaan.

Koska pelissä oli finaalipaikka niin ottelun alku oli ymmärrettävistä syistä molempien joukkueiden osalta hermostunutta ja odottavaa. Molemmilla oli maalipaikkojakin mutta vasta ensimmäisen erän lopussa paineen alla hyvin pelannut Tom Lahti, joka oltiin tähän turnaukseen siirretty puolustajasta sentteriksi, nosti jälleen pallon hienosti hyökkäyspäähän, haastoi ja vei MäNMKY puolustajan kahville ja iski vielä pallon häkkiin.

Toisessa erässä tiukka peli jatkui ja molemmilla oli paikkansa. Jännitysnäytelmään saatiin helpotusta toisen erän 10 minuutin kohdalla kun Strebellen karkkipyssyksi nimetty kanttirannari upposi MäNMKY:n verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin John Ojala lisäsi vielä meidän johtoa Nico Sevónin syötöstä ja terve hyvän olon tunne tuntui valtaavan joukkueen. Tämä ei kuitenkaan vielä MäNMKY:tä heilauttanut sillä noin minuutti tästä MäNMKY kavensi ”pukukoppimaalilla” lukemiksi 3-1.

Kolmas erä olikin sitten dramaattinen aina alusta loppuun asti. MäNMKY lähti erään hyvällä jalalla ja yritti sillä tavoin kääntää ottelun. Me olimme kuitenkin luottavaisia siihen että hyvällä puolustamisella homma hoidetaan kotiin. Meidän puolustus on toiminut melko hyvin silloin kun asenne on ollut kunnossa joten tiesimme että MäNMKY:llä olisi vaikeuksia tehdä tarvittavat 3 maalia noustakseen voittoon. MäNMKY:n hyökkäyspeli oli kuitenkin hyvä ja noin viiden minuutin kohdalla he onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 3-2. Meidän pojat eivät lamaantuneet, sillä tästä ehti kulua vain pari minuuttia kun Johan Sorvari lisäsi meidän johdon jälleen kahteen maaliin. Tilanne siis periaatteessa sama kuin erän alussa mutta nyt peliaikaa jäljellä enää n 8 minuuttia.  MäNMKY otti samalla aikalisän ja sai tämän jälkeen taas hetkittäin hyvän paineen meidän päähän. Meidän poikien kantti kuitenkin kesti ja pallon saatuamme lähdimme pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja kuluttamaan aikaa. MäNMKY:n 4-3 kavennus kuitenkin tuli kun peliaikaa oli jäljellä n 3 minuuttia. Loppupeli oli sitten taistelua kelloa vastaan ja vaikka tiedossa oli että edes yksi lisämaali ei olisi meille katastrofi niin kyllä ainakin penkin takana syke nousi omiin sfääreihin. MäNMKY otti lopussa vielä maalivahdin ulos ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta aamun ottelusta viisaantuneena meidän pojat eivät lähteneet väkisin yrittämään tyhjää maalia vaan pelasivat järkevästi palloa hyökkäspään kulmaan ja kuluttivat siellä ottelun viimeiset sekunnit ja näin meille maukas 4-3 voitto ja finaalipaikka.

Muutama kausi pakkina, sitten parit treenit sentterinä ja ei muuta ku askiin. Tom Lahti oli jälleen yksi joukkueen parhaista pelaajista vaikka pelipaikka ei ollut kaikista tutuin.
Muutama kausi pakkina, sitten parit treenit sentterinä ja ei muuta ku askiin. Tom Lahti oli jälleen yksi joukkueen parhaista pelaajista vaikka pelipaikka ei ollut kaikista tutuin. (Kuva: Olli Knaapinen)

FBC Raseborg- MäNMKY 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)

Tom Lahti 1+0
Samuel Strebelle 1+0
John Ojala 1+0
Johan Sorvari 1+0
Nico Sevón 0+1

Haastajafinaali häämöttää – ajankohta mietityttää

Poikien tavoite ennen kauden alkua oli parantaa viime kauden sijoitusta. Sanotaanko diplomaattisesti näin että melko maltillinen tavoite, ottaen huomioon että olimme viime kaudella sarjajumboja.
Niinhän siinä sitten kävi että kesätreeni tuotti tulosta ja tulimme jo alkusarjassa kakkosiksi ja kun tavoite oli saavutettu niin sovittiin seuraava tavoite, eli kevätkauden tavoitteeksi sovittiin haastajafinaaliin pääsy. Se siis saavutettiin eilen joten luonnollisesti lähdetään nyt hakemaan vielä sitä kirkkainta mitalia. Nyt meillä on kuitenkin ongelma johon pitää löytää jokin ratkaisu. Haastajafinaali on määrä pelata Myllypurossa sunnuntaina 24.4.2016 klo 16.15. Ihan ok muuten, paitsi että meidän molemmat maalivahdit pelaavat samaan aikaan käsipallon SM- Final Four turnauksissa. Toinen pelaa B-junnuissa Karjaalla ja toinen C-junnuissa Riihimäellä.
Ainakin me toivomme että vastustajan ja liiton puolella ollaan ymmärtäväisiä tässä tilanteessa ja saadaan asia jotenkin järjestettyä niin että a) poikien ei tarvitse valita lajia jo tässä vaiheessa ja b) saadaan kilpailullisesti reilu tilanne molemmille joukkueille. Sanomattakin on siis selvää että puhelin tulee käymään kuumana huomenna sekä liiton että vastustajan suuntaan.

 

Vastaa