haluatkoritariksibanneri2

Divarikarsinta alkaa tuplaviikonlopulla

Knightsin urakka Divarikarsinnoissa alkaa tuplaviikonlopulla kun joukkue kohtaa Top Teamin ensin Påminnessa lauantaina klo 16.00 ja sitten Savonlinnassa sunnuntaina klo 17.00. Kahdella voitolla pääsee seuraavalle kierrokselle. Liput Påminnessa pelattavaan otteluun 6e/4e. Knights junnuilla ja kausikortin haltijoilla vapaa pääsy kotiotteluun. 

Top Team yrittää vauhdilla takaisin divariin

Knights pääsi siis suoraan divarikarsintojen toiselle kierrokselle ja kohtaa siellä Savonlinnan Top Teamin, joka osallistui karsintojen ensimmäiselle kierrokselle ja kaatoi Josba Akatemian kahdessa ottelussa lukemin 4-6 ja 12-5. Top Teamilla on vahva historia divarista mutta tiedossa ei ole kuinka paljon joukkue on muuttunut parin vuoden takaiselta edelliseltä divarivisiitiltä. Varmaa on ainoastaan se että joukkueen kapteenina toimi jo tuolloin 8 kautta divaria tahkonnu Top Team legenda Timo Käck. 

Timo Käck (nro 56) ahdistelee nykyistä Knightsin varakapteenia Sampsa Stigelliä Top Team-LoSB divarikarsintaottelussa vuonna 2012 (Kuva: Itä-Savo)

Tällä kaudella Top Team sijoittui Kaakkois-Suomen kakkosdivarilohkossa toiseksi mättäen toiseksi eniten maaleja koko lohkossa. Tämän jälkeen joukkue kohtasi lohkon sisäisissä pudotuspeleissä kolmanneksi tulleen PoNoVo:n ja eteni siitä sarjasta divarikarsintojen ensimmäiselle kierrokselle. Joukkueen aktiivisesta pelityylistä kertoo tietysti tehtyjen maalien keskiarvo (tasan 10 per peli) mutta toisaalta myös omissa soi aika paljon (yli 6 maalia per peli) joten varmasti saadaan mielenkiintoinen ottelusarja. Top Teamin parhaat pistemiehet Jani Laakkonen (41+10), Aleksi Ahokas (20+30), Mika Anttila (21+25) ja Matias Palm (23+21) sijoittuivat kaikki lohkon pistepörssin top kymmeneen, eli pelimiehiä joukkueessa on ja joukkue onkin rautaisessa kunnossa sopivasti karsintoja ajatellen.

Epätasaisen kakkosdivarilohkon tasainen lohkovoittaja Knights

Siinä missä Top Team on saanut pelata kovia pelejä lohkon pudotuspeleissä ja karsintojen ensimmäisellä kierroksella on Knightsin lohkovoitto ja varsinkin divarikarsintapaikka ollut tiedossa jo pitkään, eikä vastusta sarjassa juuri ole ollut. Pari kierrosta sitten olisi ollut hyvä mahdollisuus harjoitella divarikarsintoja varten kun vastaan asettui toinen karsintoihin (lopulta itsensä) pelannut Kirkkonummi Rangers, mutta Knightsin osalta ottelusta tuli pannukakku ja paremmin latautunut ja valmistautunut Rangers napsi joukkueelta helpot pisteet varmistaen samalla paikan karsinnoista. Kauden viimeisellä kierroksella Knightsin peli kuitenkin osoitti taas vähän heräämisen merkkejä ja viikonloppuna sekä kokeneemmat että vähemmän kokeneet pelaajat Wilhelm Wainion, Janne Holopaisen, Rasmus Hellströmin ja Henrik Himmelroosin johdolla varmasti syttyvät taistelemaan jatkopaikasta. Joukkueen vahvuutena on ehdottomasti tasaisuus ja meillä onkin mahdollisuus lyödä kentälle 3 melko samantasoista viisikkoa. 

Wilhelm Wainio (nro 8) viime kauden divarikarsinnoissa Coach Teamia vastaan. (Kuva: Patric Westerlund)

Karsintaottelut pelataan siis paras kolmesta systeemillä eli kahdella voitolla pääsee jatkoon. Ensimmäinen ottelu lauantaina 28.3.2015 klo 16.00 Påminnessa. Liput otteluun maksavat 6e/4e. Kausikortilla vapaa pääsy. Samoin Knights junnuilla vapaa pääsy. Sarja jatkuu Savonlinnassa sunnuntaina ja tarvittaessa pelataan vielä Påminnessa maanantaina 6.4.2015. 
Tuttuun tapaan teemme livepäivityksiä meidän Twitteriin joten jos ette jostain syystä pääse paikalle mutta haluatte seurata ottelua, niin seuratkaa meitä Twitterissä. Myös liiton virallisen tulospalvelun kautta voi seurata pelitapahtumia.

Knightsin alustava kokoonpano Top Team ottelussa lauantaina 28.3.2015:

Hollsten Fredrik MV
Ruokolainen Timo MV
Artzén André
Axberg Rony
Grönman Oskar 
Hartmanis Emils
Hellström Rasmus
Himmelroos Henrik
Holopainen Janne
Johnsson William
Korkiakoski Aki
Laine Jani
Loskin Matias
Manninen Teemu
Puotila Ville
Starck Kevin
Stigell Sampsa
Tuovinen Teemu-Petteri
Wainio Wilhelm
Weckström Jonas
Åsten Tomi

Joukkueenjohto

Andersson Christian, päävalmentaja
Lehtonen Pasi, valmentaja
Snellman Arthur, huoltaja

Vastaa