haluatkoritariksibanneri2

E1 pojat 3. turnaus Kauklahti

Tuttu pelipaikka, mutta viime vuonna oli asfalttipiha, nyt vain jäätä näkyvissä. Lähtötilanne herkullinen, Knights sarjajohdossa 8 pisteellä eli uusi tilanne viime vuoteen verrattuna.

Ensimmäinen ottelu Oilers- FBC Raseborg

dsc_0739Ensimmäisessä pelissä vastassa Espoon Oilers, joka kaatui kauden avausturnauksessa 5-3. Toivottavasti takin napit pysyvät kiinni ja Ritarit käyvät nöyränä taistoon.

 

1. erä

Hermostuneesti liikkeelle, Oilers painostaa pari ekaa vaihtoa, mutta oikeille vetopaikoille ei ole asiaa. Ajassa 6.39  kuitenkin Oilers karkaa 1-0 johtoon.
Peli tasaantuu, mutta jatkoa seuraa 11.27, 2-0 Oilersille. Vetoja saadaan maalia jo maalia kohti mutta laatu on puuttunut. Kunnes ajassa 13.49 Räpsähtää Johan kaventaa tilanteeksi 2-1, jossa siirrytään myös tauolle.
Pelaajat hiljentyvät tauolle kuulemaan valmentajien ohjeita. Ei uhoa, takit on napitettu, tästä takaa-ajoon.

2. erä

Pieni ahdinko erän alussa heti päällä ja Oilers kuittaa tilanteeksi 3-1.
Knightsille vapari huippupaikasta, mutta maalivahti koppaa Theon nopean. Toinen vapari perään, mutta Aten veto vähän ohi, seuraava yläputkeen… Peli on hallussa, maalia tarvitaan ja suorastaan roikkuu ilmassa ja sieltähän se tulee: Theo ajassa 4.26 3-2!
Pelattu 7.14 vapari Oilersille, muuri pelaa aktiivisesti ja veto lähtee taivaisiin. Vääntö jatkuu tasaisena, mutta huippupaikat puuttuvat molemmilta.
9.24 Jimiä rikotaan ja Knightsille rankkari. Theo keskittyy, liikkuu, mutta veto jää maalivahdin suojuksiin. Ylivoimalla jatketaan. Pallo liikkuu ja Theon veto niukasti ohi… hienoa pyöritystä, mutta Oilersin neliö ei hajoa. Vilho vetää kaukaa yläputkeen. Nyt saisi olla jo tuuriakin… Painostus jatkuu tasakentällisin. Alvar tykittää kaukaa, mutta molari ottaa jalalla. Aten riparista Vili pääsee ampumaan parikin kertaa, mutta Oilers kestää. Maalipaikat selkeästi Knightsille, mutta erätauolle 3-2 tilanteessa.

3. erä

Oilersilla erän alku on taas vahva. Krisu avaa pitkällä heitolla ja Andre vetää vain karvan verran ohi takatolpan. Hetken kuluttua omassa päässä hyvä katko, nopea syöttö Theolle, YläMummo!!! 3-3.
Paine siirtyy taas Oilersin päätyyn, Leevi vetää vähän ohi, jatkotilanteesta Atte tolppaan. Theo syöttää takatolpalle ja Samu pistää tyhjiin. Ihanaa 3-4!!
Oscar vääntää hartiavoimin kulmassa, pallo vetopaikalle, mutta puolustaja ehtii väliin. Vahvaa peliä, vastustaja on vaikeuksissa.
9.40 Krisu torjuu jalalla vapaaseen paikkaan jääneen Oilers hyökkääjän vedon. Paine taas Oilersin päätyyn. Muuan valkopaitainen 55 aiheuttaa hämminkiä, mutta peli jatkuu…
12.17 Oilersin aikalisä. Tiukkaa on, mutta homma hallussa, omissa käsissä. Ei muuta kun viimeiseen vääntöön.
Herrasmiesmäisesti Oilers pistää kiistasta pallon yli ja peli jatkuu. Knights paineistaa Oilersia, Oscarille pitkä ohjaus ja vain vähän ohi. Leevi läpiajoon, mutta maalivahti tiellä. Jimi nousee ja nyt uppoaa yläkulmaan. 3-5.
Oilers painostaa, Alvar purkaa rauhallisesti. Paine Oilersin päähän ja Vili upottaa pomppivan riparin 3-6.
Atte vetää kaukaa, takapleksistä kimmoke, jonka Samu pistää sisään viimeisellä sekunnilla. 3-7.
Pilli soi, 3-7, selvät numerot, mutta jännää oli viime sekunneille. Voitto tuli, mutta syöttöpeli oli osin vaatimatonta ja pallo ei liikkunut parhaiden päivien tapaan. Markon johdolla fläppitaulua katselemaan ja palautetta kuuntelemaan. Uutta matoa koukkuun ja M-Teamin kaatoon.

Toinen ottelu FBC Raseborg- M-Team

dsc_0737

Ennakkoasetelma on jännittävä. M-team kaatoi hienon 3-eränsä johdosta TU:n ja koputtelee lohkon kakkospaikka. Myös Knightsin ensimmäisen pelin 3. erä antoi lupauksia paremmasta eli pian nähdään, kummanko nousujohteinen vire vie pidemmälle.

1.erä

Salama-alku 11sekuntia pelattu ja Knights 1-0 johtoon Theo maalin edestä, Oskarin hienon karvauksen jälkeen. M-Team saa pienen paineen päälle, mutta ei maalia. Syöttöpeli lähtee rullaamaan nätisti ja vastustaja on vaikeuksissa. Ajassa 3.30 Vili haistaa Oscarin riparin ja peli 2-0.
M-Team painostaa ja pääsee vetämään pariinkin kertaan.  Purku ei meinaa onnistua ja 3 kerta toden sanoo, kavennus 2-1 ajassa 5.41. Peli jatkuu tarkkana, tilaa on kentällä vähän.
Jimi hassuttaa vastustajaa pariin kertaan, joka kuittaa lyömällä mailaan. Ylivoima Knightsille ajssa 9.20. Avaus ei lähde millään omasta päästä ja niinpä vastustaja karvaa pallon ja kuittaa 2-2 alivoimalla.
Theo tarjoilee ja Oscar vetää, mutta maalivahti torjuu. M –Team pelaa vahvaa alivoimaa, kunnes löysä heitto maalille ja Oscar ohjaa ilmasta 3-2.
Vapari M-Teamille huippupaikasta, mutta Krisun hanska edessä. Toisessa päässä Vili haistaa irtopallon maalin edessä ja ajassa 14.51 tilanne 4-2, joka myös jää 1. erän tulokseksi.

2.erä

Erä alkaa tarkasti molemmin puolin. Tilanteita tulee tasaisesti molempiin päihin, kunnes M-Team kaventaa 4-3. M-Team jatkaa painostusta ja saa pari huippupaikkaakin, mutta Krisu kestää. Kesken oman painostuksen M-Teamille 3-1 hyökkäys ja peli on tasan 4-4.
Peli jatkuu, Andre jyrätään, mutta pääsee kävellen vaihtoon. Aten vapari taivaisiin.
Uusi vapari Knightsille hyvältä paikalta, mutta Theon veto molarin suojuksiin. Vaarallinen pystysyöttö vastustajalta, mutta Vilho suojaa hyvin. Johan tekee pitkän nousun ja tarjoilee Andreelle vapaaseen paikkaan, 5-4 ajassa 7.30.
M-teamin ykkösnyrkki pyörittää vaarallisesti ja pitkään, lopulta Theo saa purettua ristikulmaan, uusia ukkoja kentälle. Epäselvä tilanne vastustajan maalilla ja Vili ronkki… Pallo maalissa 6-4. Loppuerä pelailua M-Teamin painostaessa, mutta ei lisämaaleja.

3.erä

Seitinohut johto Ritareilla, mutta M-Team on vienyt ottelua pelillisesti. Heti paha mylläkkä omalla maalilla, mutta Krisu istuu pallon päälle. Oscarilla ja Theolla paikat toisessa päässä, mutta ei maalia. Nyt pallo liikkuu hienosti ja rallin päätteeksi Oscar laittaa tyhjiin 7-4.
Krisu liimaa pallon vähän kaukana maalista, vapari M-teamille aivan maalin edestä ja heti kavennus 7-5 ajassa 2.36. Vastustaja jatkaa pyöritystä ja millään ei päästä purkamaan, 7-6 kavennus kaaoksen päätteeksi. M-Team ottaa aikalisän ja yrittää uuteen nousuun.
Jimi on taas liian vikkelä vastustajalle ja noin viides mailaanlyönti vihelletään kakkoseksi. YV: Johan nousee puolustajan tontilta neliön läpi ja pistää takakulmaan 8-6.
Vastustaja vetäytyy, Knights pyörittää kärsivällisesti. Syöttö maalille, mailat kolisee mutta ei maalia. Vilho vetää Andreen syötöstä, mutta ei maalia. Paha paikka omissa, mutta Krisu klaaraa tilanteen. Seuraavasta M-Team rokottaa, hyökkääjä jää takatolpalle vapaaksi ja kaventaa tilanteeksi 8-7.
Atte laukoo, puolustajan mailasta päivän korkein pallo, Theo pistää pomppupallon pömpeliin 9-7. Vapari vastustajalle, mutta veto sivuverkkoon. Uusi vapari läheltä, Krisu ei näe, mutta torjuu silti. 15 sekuntia jäljellä, Atte peruuttaa, Alvar peruuttaa, kello käy. Vastustaja rikkoo, ei vihellystä, Theo siivoaa pallon pois juuri ennen summeria.

Ei ehkä ollut kauneinta peliä, mutta voitto kuitenkin. Täydet pisteet kotiin, hyvä niin. Taisi tulla kotiläksyjäkin, koska liike ja syöttöpeli oli pääosin hukassa. Valmentajan kulmakarvojen asennosta päätellen fläppitaulu saa kyytiä kopissa ja pikapalautetta on tarjolla. Tiistain treeneissä sorvi pyörii taas…

(Teksti: Marko Vihlman. Kuvat: Jari Allén)

 

Vastaa