haluatkoritariksibanneri2

Huippuottelu tiedossa – Knights kohtaa ÅIF:n

Meidän miesten edustusjoukkue on edennyt Suomen Cupin neljännelle kierrokselle ja kohtaa siinä Divarissa pelaavan sipoolaisen ÅIF:n. Ottelu pelataan tänään tiistaina Påminnehallissa alkaen klo 19.00. Liput 6e/4e. Kausikortilla vapaa pääsy. Tuttuun tapaan Knights junnuille myös vapaa pääsy. Tervetuloa seuraamaan huippusalibandya!

Vahvistunut Divarijoukkue ÅIF

Nykyisin Knightsissa pelaavien Janne Holopaisen, Wilhelm Wainion, Jonas Weckströmin ja Fredrik Hollstenin entinen seura ÅIF saapuu siis tänään Påminneen. Divarissa pelaava joukkue vahvistui viime kauden jälkeen Divarista pudonneen Blackbirdsin tehomiehillä, kun vuodesta toiseen hurjia tehoja iskenyt parivaljakko Mikko PiippoJyri Laine siirtyivät sipoolaisryhmään. Tämän kauden kyseinen kaksikko on aloittanut tuttuun tapaan vahvasti ja herrat ovatkin miehittäneet ÅIF:n sisäisen pistepörssin kärkisijat, joten voinee sanoa että siirto on onnistunut. 
Kokonaisuudessa ÅIF on myös pelannut melko hyvän alkukauden, vaikka tämänhetkinen sijoitus Divarissa ei varmasti tyydytä seurajohtoa. Joukkue on kohdannut lohkon pari kärkijoukkuetta (Steelers & Blue Fox) ja täytyy muistaa että Divari on tällä(kin) kaudella erittäin kovatasoinen ja tasainen.  ÅIF on nimittäin voittanut kaksi ottelua, pelannut kaksi tasapeliä ja hävinnyt vain sarjakärjessä olevaa Blue Foxia vastaan, ja silti joukkue on vasta yhdeksäntenä. Nykyäänhän Divarissa pelataan play-offit, joihin pääsee 8 parasta joukkuetta, joten joukkueen tavoite on varmasti sijoittua siihen kastiin ja päästä pelaamaan Divarin mestaruudesta ja liiganoususta. Ensin pelataan kuitenkin Suomen Cupia ja vastassa siis Knights.


Divarin yhden kauden maaliennätyksen haltija, Jyri Laine (nro 97), edustaa nykyään sipoolaista ÅIF:ää. Mies iski kauden 2013-2014 runkosarjassa 63 maalia 24 ottelussa Blackbirdsin paidassa. (Kuva: Jari Turunen)

Knights- aina vaarallinen

Meidän alkukausi on tuloksellisesti edennyt lähes suunnitelmien mukaisesti. Suomen Cupissa ollaan edetty neljännelle kierrokselle ja 2-divarissa pistetili on avattu. Harmittava tappio SB Vantaata vastaan on kauden ainoa pistemenetys kakkosessa mutta kahdesta muusta ottelusta on otettu täydet pisteet. Kauden avauksessa kaadettiin Tiikerit (yksi lohkon ennakkosuosikeista joka muuten eilen pudotti kovatasoisen FBC Turun Suomen Cupista) ja viime viikolla haettiin pisteet Espoosta FLOB:in vieraina. Taulukossa ollaan näiden voittojen ansiosta kuudensia.
Pisteiden valossa aina tehokkaat André Artzén, Janne Holopainen ja Teemu-Petteri Tuovinen kuuluvat meidän kantaviin voimiin mutta hyökkäyspäässä laajuuttaa löytyy myös esim. Teemu Mannisen ja alkukaudesta paljon sivussa olleen jo mainitun Wainion myötä. Myös maalivahti- ja puolustusosasto on hyvällä mallilla. Joukkue on erittäin tasainen ja materiaali on laaja, josta todisteena voidaan pitää sitä että pelaajista jopa 15 on päässyt pisteiden makuun kakkosdivarissa. Parhaina hetkinä pelataankin todella hyvää salibandya mutta ajoittain pelien sisällä taso laskee selvästi. Tänään toivotaankin sitä hyvää salibandya ja tasaisuutta läpi ottelun, jos jatkopaikasta halutaan oikeasti taistella.


Tätä toivotaan tänäänkin nähtävän, Teemu-Petteri Tuovinen tuulettaa maalia. (Kuva: Patric Westerlund)

Edelliset kohtaamiset

Knights (ja edeltäjä FBC Elit) ei ole koskaan ennen kohdannut ÅIF:ia virallisessa ottelussa. Tämän kauden alussa kohdattiin kuitenkin harjoitusottelussa Tapanilan turnauksessa syyskuun alussa. Silloin olimme liikkeellä kovin junioripainotteisella joukkueella, ja omalta osaltaan myös kesäruosteinen ÅIF voitti ottelun lopulta selvin lukemin 1-6. Nyt kausi on kuitenkin molempien joukkueiden osalta avattu ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka suuri tasoero Divarin ja kakkosen välillä on.

Seuraa heitä

Knights: nro 19 Teemu Ahokas. Joukkueen uusin ritari, joka liittyi joukkueeseen pari viikkoa sitten. Teki heti debyytissään (FLOB-ottelu) tehot 1+2. Tunnetaan joukkueen sisällä lempinimellä Veivi-Teemu. 

ÅIF: nro 97 Jyri Laine. Tähän asti viiden Divarissa vietetyn kauden aikana keskimäärin lähes 3 pistettä per peli tehtaillut hyökkääjä pitää hallussaan myös Divarin yhden kauden maaliennätystä (63 maalia 24 ottelussa). Tutkapari yhdessä Mikko Piipon kanssa. 

Alustava Knights kokoonpano

Knights lähtee illan otteluun kolmella täydella viisikolla, kolmella vaihtomiehellä sekä kahdella maalivahdilla. Wilhelm Wainio palaa kokoonpanoon oltuaan pari viimeistä peliä sivussa aikataulullisista syistä. Ulkona rosterista ovat eri syistä Fredrik Hollsten, Simon Wirén, Ville Puotila, Rasmus Lagerström, Valtteri Lång, Pertti Mehtälä ja Ville Puustinen sekä pitkäaikaisloukkaantunut Martin Rätsep. 

Kilis Kristians MV
Ruokolainen Timo MV
Ahokas Teemu
Artzén André
Granö Jesper
Grönman Oskar
Hartmanis Emils
Himmelroos Henrik
Holopainen Janne
Johnsson William
Juntunen Patrick
Korkiakoski Aki
Kettunen Simo
Laukkanen Jarno
Loskin Matias
Malm Niklas
Manninen Teemu
Tuovinen Teemu-Petteri
Wainio Wilhelm
Weckström Jonas

Malm Jan, päävalmentaja
Snellman Arthur, huoltaja

 

Vastaa