haluatkoritariksibanneri2

Junioreiden kausimaksuista

Noin viikko sitten Ylen ruotsinkielisillä sivuilla julkaistiin artikkeli joka on herättänyt paljon keskustelua mediassa, ja myös kyselyjä Knightsin suuntaan. Artikkelin mukaan etelä-suomalaisen lapsen salibandyharrastus jouduttiin lopettamaan kun pelaajakohtaiset kausimaksut nousivat uskomattomaan 400 euroon kuukaudessa. Väärinkäsitysten välttämiseksi haluamme nyt osaltamme vielä tarkentaa että artikkelin esimerkkinä EI ole käytetty FBC Raseborg Knightsin junioripelaajaa. Myös Yle Västnyland kävi viime viikolla jututtamassa Knightsin puheenjohtajaa Marko Vihlmania kyseisestä asiasta ja haastattelun löydätte tästä.

 

Knights juniorit maksavat vain omat pelinsä.

Alkuperäisen artikkelin jälkeen huhumylly on jostain kummasta syystä jauhanut että FBC Raseborgin juniorit maksaisivat kyseisiä summia salibandyharrastuksestaan ja rahoilla katettaisiin samalla aikuisjoukkueiden kuluja. Näin ei todellakaan ole. Emme ota kantaa mikä seura tai joukkue on ollut alkuperäisen artikkelin esimerkkinä mutta summista päätellen kyseessä voisi olla joukkue pääkaupunkiseudulta, jossa jo vuoromaksut joissain tapauksissa ylittävät 100 euron tuntihinnan. Kausimaksu on silti korkea, ja esimerkiksi Knightsissa junioripelaajan kausimaksu koko kaudelta on pienempi kuin esimerkkitapauksen kuukausimaksu. Omana esimerkkinä voimme pitää Knightsin C2-poikien (vuonna 2000 syntyneiden) kausimaksua joka tällä kaudella on 250€. Knightsille maksettava kausimaksu sisältää täyden peliasun, harjoitus- ja pelioikeuden sekä joukkueen kaikki kulut. Lisäksi jokainen junioripelaaja saa vapaan pääsyn seuran edustusjoukkueen kotiotteluihin. Kausimaksun lisäksi jokaisella pelaajalla pitää olla Salibandyliiton lisenssi, jonka pelaajat ostavat suoraan liitolta hintaan 36€, sekä voimassaoleva salibandyn kilpailutoiminnan kattava tapaturmavakuutus omavalintaisesta vakuutusyhtiöstä.

Esimerkki:

FBC Raseborg Knights C2-pojat kaudella 2014-2015
– Kauden kesto: syyskuu 2014- toukokuu 2015.
– Joukkue pelaa etelä-Suomen haastajasarjaa.
– Harjoituksia 2-3 kertaa viikossa Sisu Arenalla, Påminnessa ja Karjaan Yhteiskoululla.
– Turnauksia alkusarjassa 4 (8 ottelua), jatkosarjassa 7 (15 ottelua). Turnaukset pelataan etelä-Suomessa (Raasepori, Kirkkonummi, Espoo, Vantaa, Porvoo)
– Kausimaksu 250€/pelaaja. Kausimaksuun sisältyy 1x seuran jäsenmaksu, 2x pelipaita, 1x shortsit, 1x pelisukat ja 1x edustusjoukkueen kausikortti. Kausimaksulla katetaan lisäksi joukkueen kaikki kulut eli Suomen Salibandyliiton järjestämän haastajasarjan kausimaksut (2×385€), erotuomarimaksut (28€ per ottelu), salivuokrat ja joukkueen varusteet (pallot, liivit, ensiapuvälineet jne). Kausimaksu ei sisällä matkustuskuluja turnauksiin.

Kausimaksu veloitetaan yleensä kahdessa erässä ja jos pelaaja lopettaa kesken kauden ei hänen tarvitse maksaa toista osaa. Myös pidempiaikaisten loukkaantumisten ja/tai sairaustapauksien sattuessa ei koko kausimaksua tarvitse maksaa. Kun pelaaja siirtyy kesän aikana junioriportaan seuraavalle tasolle siirtyy myös hänen joukkueelle maksamat mahdolliset ylimääräiset rahat hänen mukana.
Joukkueet pitävät vanhempainkokoukset vähintään ennen ja jälkeen jokaisen kauden. Näissä kokouksissa päätetään esim. mihin sarjoihin joukkue ilmoitetaan, joukkueen budjetti ja käydään läpi toteutunut budjetti. Joukkueiden toiminta pyritään pitämään mahdollisimman läpinäkyvänä jotta kaikilla vanhemmilla on mahdolllisuus saada tietoa rahan käytöstä ja myös vaikuttaa siihen mihin rahat käytetään.

Toivon mukaan tämä selkeyttää asioita ja turhilta huhuilta on katkottu siivet. Lisätietoja näistä asioista saa puheenjohtaja Marko Vihlmanilta. Yhteystiedot löydät täältä.

Vastaa