haluatkoritariksibanneri2

Kakkosdivarikauden avaus perjantaina

Kauan odotettu salibandyn 2.divari alkaa Knightsin osalta perjantaina HaHy:n vieraana Hangossa. Ottelu pelataan Hangon Urheilutalolla ja se alkaa klo 18.30. Hangossa on yleensä aina ollut hyvin porukkaa lehtereillä kakkosdivariotteluissa ja nyt kun kyseessä on vielä kauden avaus ja kuuma ”paikalliskamppailu” niin odotettavissa on yleisöryntäys. Tulehan sinäkin paikalle kannustamaan Knights voittoon!

HaHy:llä ja Knightsilla (ent. FBC Elit) on pitkä historia ja vuosien varrella on pelattu monen monta ottelua vastakkain, sekä alemmilla sarjatasoilla että HaHy:n edellisellä kakkosdivarivisiitilla. Knights on näissä viime vuosien kohtaamisissa ollut terävämpi ja voittanut enemmän kuin hävinnyt. Esim. pari kautta sitten kakkosdivarissa Knights vei voiton molemmista kohtaamisista.

Hangossa uusia tuulia

Täksi kaudeksi HaHy:n joukkue on ennakkotietojen mukaan nuorentunut, ja luultavasti uudistanut pelityyliään Joakim Erikssonin palattua joukkueen valmentajaksi pitkän tauon jälkeen. Viime kaudeksihan Eriksson palasi salibandyn pariin toimien Knightsin kakkosvalmentajana. Erikssonin kanssa valmennusta pyörittää joukkueen monivuotinen pistekunkku Andreas Nordlund, joka ainakin toistaiseksi hoitaa pelkästään valmentajan hommia, hänen loukattua polvensa viime kevään kakkosdivarikarsinnoissa. Nordlundin ollessa poissa pelistä varsinkin Tony Bäckman ja Toni Ehrnrooth tulevat luultavasti ottamaan yhä isompaa roolia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. HaHy on Knightsin tapaan taistellut itsensä Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle ja sai matkan varrella hyviä harjoitusotteluita kauden avausta ajatellen. Esim. toisella kierroksella HaHy voitti niinikään kakkosdivarissa pelaavan Greasersin, jota vastaan Knights on kärsinyt ainoan Suomen Cup tappionsa tällä kaudella.

Uusittu Knights nälkäisenä kauden avaukseen

Viime kaudella divarikarsintoihin asti edennyt Knights lähtee nälkäisenä hakemaan Hangon keksejä, tai pisteitä jos sen nyt niin tylsästi haluaa sanoa. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut viime kauteen verrattuna loppujen lopuksi aika iso ja hyvänolon tunne viime kauden divarikarsinnoista on saatu karistettua. Valmennus on vaihtunut kokonaan ja joukkueen peräsimesstä löytyykin nykyään kokenut Christian Andersson sekä apuvalmentajana Pasi Lehtonen. Pelaajarintamallakin on tapahtunut muutoksia, tosin pelaajalistan miinuspuolella ovat ainoastaan Loviisan divarijoukkueeseen siirtynyt Jimmy Sved ja alasarjoihin jäähdyttelemään lähteneet Thomas Österman ja Juha Piippo. Heidän tilalle on saatu värvättyä pari paluumuuttajaa ja muutama kokonaan uusi tuttavuus. Uusista pelaajista Tomi Åsten, Ville Puotila, Emils Hartmanis ja Patrick Juntunen ovat jo pelanneet alkukauden harjoitusotteluissa sekä Suomen Cupissa ja ovat siis mukana myös HaHy:a vastaan. Pari muuta pelaajaa ei ole vielä saanut edustusoikeutta joten heidän debyytit siirtyvät tuleviin otteluihin (toim. huom. Näistä toinen nähdään jo lauantaina Suomen Cup ottelussa). Mukana HaHy:a vastaan on myös polvivamman takia viime kauden sivussa ollu Aki Korkiakoski.

– Kyllähän tätä on odotettu. Pari viime vuotta alkukausi on mennyt loukkaantumisten merkeissä ja viime kaudenhan olin poissa kokonaan kun polvi piti leikata, mutta nyt pääsee terveenä kentälle ja fiilis on mahtava. Kesätreenit menivät mukavasti puntilla ja pururadalla, alkukauden harjoitusottelut ja Suomen Cup menivät omalta osaltani koko ajan paremmin ja paremmin ja nyt heti alkuun derby suuryleisön edessä niin eihän tässä voi muuta kuin lähteä Hankoon nauttimaan fiiliksestä, mitä siellä varmasti tulee olemaan, joukkueen kapteeniksi valittu Korkiakoski myhäilee.

Tällä hetkellä Knightsin loukaantuneiden listalla ovat William Johnsson (polvivamma), Oskar Grönman (polvivaiva), Anders Wentzel (polvi) ja Niklas Malm (nilkkavamma) ja heitä ei siis Hangossa nähdä ainakaan pelaamassa. Muita poissaoloja ei tiettävästi ole.

Kauden avaus siis perjantaina Hangon Urheilutalossa klo 18.30. Vastustajana HaHy. Liput HaHy:n Facebook-sivun mukaan 5€. Tule paikalle ja kannusta Knights voittoon!

Knightsin alustava kokoonpano HaHy ottelussa:

Timo Ruokolainen MV
Simon Wirén MV
Janne Holopainen
André Artzén
Wilhelm Wainio
Henrik Himmelroos
Teemu Manninen
Teemu Tuovinen
Rony Axberg
Emils Hartmanis
Rasmus Hellström
Aki Korkiakoski C
Patrick Juntunen
Matias Loskin
Ville Puotila
Tomi Åsten
Kevin Starck
Sampsa Stigell

Christian Andersson, päävalmentaja
Pasi Lehtoneni, valmentaja
Jan Malm, manageri
Arthur Snellman, huoltaja

Vastaa