haluatkoritariksibanneri2

Knights haastaa TPS:n Suomen Cupissa

Tänään isänpäivänä 9.11.2014 Suomen Cupin viidennellä kierroksella FBC Raseborgin vieraaksi saapuu liigajoukkueista ehkä se kaikkein tunnetuin tai ainakin legendaarisin, eli TPS Turusta. Näitä liigajoukkueita ei liian usein täälläpäin nähdä joten kannattaa tulla vähän kauempaakin seuraamaan kun Daavid kohtaa Goljatin. Ottelu pelataan Påminnehallissa ja se alkaa klo 17.00. Lipunmyynti aukeaa klo 16.00. Vaikka ennakkotilaus on sujunut mallikkaasti niin lippuja on vielä reilusti saatavissa ovelta!

Yksi Suomen suurimmista – TPS

Perinteinen turkulainen urheiluseura TPS aloitti salibandytoimintansa 90-luvun puolivälissä ja viimeisen 10 vuoden aikana seura on noussut Suomen ehdottomaan salibandyeliittiin. Seuralla on edustusjoukkueet sekä miesten ja naisten Salibandyliigassa että myös A-nuorten ja tyttöjen SM-sarjoissa. Lisäksi seura on edustettuna kaikissa nuoremmissa junioreissa. Lisenssipelaajia TPS:llä on jopa 665 (tilanne 31.5.2014) mikä oikeuttaa Suomen suurimpien salibandyseurojen listan sijalle 9 (vertaa, Knights lisenssimäärä 202).

TPS:n miesten edustusjoukkue nousi salibandyliigaan Ray Backmanin valmentamana kauden 2006-2007 päätteeksi ja siitä lähtien joukkue on pelannut liigaa. TPS pelaa tällä kaudella melko nuorella joukkueella mutta on muistettava että seuran juniorimyllystä valmistuu edustusjoukkueen käyttöön joka vuosi uusia lähes liigatasoisia pelaajia, jopa niin paljon että niitä jää yli muihin Turun ja muun Suomen seuroihin. TPS:n tilanne on tällä hetkellä vähän samanlainen kuin BK-46 käsipallon: jos kaikki omat kasvatit saataisiin takaisin niin joukkue olisi mestariehdokas numero 1. Liigassa muualla pelaavista TPS kasvateista ehkä nimekkäimmät ovat maajoukkueringissä olevat Miko Kailiala, Mikael Lax ja Lauri Stenfors. Heitä ei tietenkään Påminnehallissa sunnuntaina nähdä, mutta muita nuoria lupauksia kylläkin, esim. joukkueen paras pistemies 21-vuotias Ville Hirvisuo (nro 13). Muita mielenkiintoisia pelaajia ovat Tsekin maajoukkuemies Michal Pohdrasky (nro 3) sekä alun perin Porvoosta Tepsiin siirtyneet 94-syntyneet Rasmus Horn (nro 49) ja Joonas Föhr (nro 90). Tämä täksi kaudeksi Tepsiin siirtynyt porvoolaiskaksikko pelasi muuten divarijoukkue PSS:ssä pari kautta sitten kun Knights kaatoi PSS:n Sisu Arenan trillerissä ja eteni Suomen Cupissa SPV:n vastustajaksi.
Tällä hetkellä TPS on kiinni liigan viimeisessä pudotuspelipaikassa voitettuaan parin viime kierroksen aikana sekä liiganousija SalBan (Rauma) lukemin 2-3 että liigakauden hyvin aloittaneen Kooveen (Tampere) lukemin 4-3. Liigassa pidettiin maajoukkuetaukoa pari viikkoa ja tämä Cupin ottelu on TPS:n ensimmäinen tauon jälkeen joten joukkueella on ollut hyvin aikaa valmistautua tulevaan Cup koitokseen.

Knights ison haasteen edessä

Siinä missä TPS on saanut keskittyä Cupin otteluun huolella niin Knights on joutunut keskittymään myös kakkosdivariin. Sarjataso on tietysti eri mutta eilen lauantaina pelattu kakkosdivariottelu KGB Agentsia vastaan voi vielä painaa jaloissa, joten jo tämän takia TPS:llä on etulyöntiasema päivän pelissä. Toisaalta Agents ottelu ei mikään korkeatempoinen ottelu ollut, ja Knights voittikin ottelun lopulta 2-11. Tämän viikon treeneissä on painotettu että keskittyminen pidetään ensin kakkosdivariottelussa ja vasta sen jälkeen aletaan miettimään TPS ottelua. Knightsilla on siis ollut vain noin 24h aikaa miettiä TPS peliä. Jos tämä nyt sitten on positiivinen tai negatiivinen asia, sen näkee vasta illlan ottelussa.
Vaikka vastassa on liigajoukkue TPS, ja Knights pelaa kakkosdivarissa, ei ottelusta ainakaan ennakkotietojen perusteella ole tulossa läpihuutojuttua. Knightsin joukkueestakin löytyy käsiä, jalkoja ja peliälyä esim. Teemu-Petteri Tuovisen, Wilhelm Wainion ja Teemu Mannisen muodossa. Lisäksi maalivahtiosastolta löytyy entinen liiga- ja divarivahti Fredrik Hollsten,  joten siltä osin ei ainakaan jäädä huonommaksi. On myös muistettava että alemman sarjatason joukkueilla on tunnetusti aina yllätysmahdollisuus kun ei tarvitse pelata paineen alla. Haastetta kuitenkin riittää ja ottelun voittaminen vaatisi lähes täydellisen suorituksen. Etuna meillä on lisäksi kotiyleisön tuki, ja toivommekin että yleisöä saapuisi paikalle runsain joukoin.

Ensimmäinen ottelu Påminnessa – saadaanko halli täyteen?

Vaikka Påminnehallin kenttä korkattiinkin virallisten pelien osalta jo viime viikollla ikämiesten turnauksella, niin tämä TPS- FBC Raseborg kamppailu on ensimmäinen virallinen yksittäinen ottelu kyseisellä areenalla. Hallin katsomo vetää arviolta 450-600 katsojaa, ja otteluun on ennakkoon myyty noin 170 lippua. Kahden vuoden takaiseen SPV peliin myytiin ennakolippuja yhteensä 66kpl yleisömäärän ollessa lopulta 768 (Sisu Arenalla), joten ainakin siltä osin näyttää nyt jo todella hyvältä. Toivon mukaan saamme nyt Påminnehallin täyteen. Mikäs olisi edes parempi tapa viettää isänpäivää kuin salibandyhallissa katsomassa kun oman kylän pojat haastaa liigajoukkueen?

Knightsin alustava kokoonpano TPS ottelussa – joukkue esittelee samalla uuden pelaajan

Knightsin joukkueessa loukkaantumistilanne on edelleen sama, eli tuttuun tapaan nuoret Oskar Grönman (polvi) ja William Johnsson (polvi) sekä vähemmän nuoret Anders Wentzel (polvi) ja Niklas Malm (nilkka) puuttuvat rosterista ainakin vielä toistaiseksi. Lisäksi luottopuolustaja Matias Loskin joutui viime viikolla selkäleikkaukseen ja on poissa pelistä ainakin 4 viikkoa.
Loukkaantumisista kärsivä joukkue esittelee tänään uusimman pelaajansa, M-Team II:sta siirtyvän, vuonna -89 syntyneen Jani Laineen, joka muuten viime kauden toisessa Knights- M-Team II kohtaamisessa pommitti M-Teamille 8-7 voittomaalin 17 sekuntia ennen päätössummeria. Viime kaudella Laine iski pelaamissaan 21 kakkosdivariottelussa hienot 28 (14+14) pistettä. Knights toivottaa Laineen tervetulleeksi Seuraamme!

Fredrik Hollstén MV
Timo Ruokolainen MV
André Artzén
Jonas Weckström
Wilhelm Wainio
Janne Holopainen
Teemu Manninen
Sampsa Stigell
Emils Hartmanis
Teemu-Petteri Tuovinen
Henrik Himmelroos
Rony Axberg
Patrick Juntunen
Kevin Starck
Aki Korkiakoski
Rasmus Hellström
Ville Puotila
Tomi Åsten
Jani Laine

Christian Andersson, päävalmentaja
Pasi Lehtonen, valmentaja
Arthur Snellman, huoltaja

Vastaa