haluatkoritariksibanneri2

Knights kasvattien paluu – M2 kohtaa IKA:n

Meidän seuran miesten kakkosjoukkue kohtaa tulevana perjantaina 18.9.2015 turkulaisen opiskelijajoukkue IKA:n. Merkittäväksi ottelun tekee se että IKA:n on perustanut Knights/FBC Elit- taustaiset pelaajat ja siellä pelaa useampi entinen edustuspelaaja, mm. takavuosien Knights-kapteeni Tobias Björklund. Ottelu pelataan Påminnessa klo 20.00 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa seuraamaan joukkueiden viimeistä harjoitusottelua ennen kauden alkua.

Uuden ajan Knights II – kauteen uuden päävalmentajan opastamana

Knights II pelaa tällä kaudella nelosdivarissa säilyttyään sarjassa karsintojen avulla. Joukkue koostuu nuoremmista ja hieman vanhemmista Knights pelureista, joilla on kuitenkin jo monen vuoden kokemus sarjapeleistä. Joukkueen toiminta on kehitysvaiheessa ja esim. täksi kaudeksi joukkue on saanut uudeksi päävalmentajaksi Bengt Dahlgrenin, joka on aikoinaan toiminut myös FBC Elitin valmentajana nostaen esim. senaikaisen edustusjoukkueen kakkosdivariin kauden 2008-2009 päätteeksi. Lisäksi joukkueen ja seuran strategiana on että kakkosjoukkue pyrkii tekemään enemmän yhteistyötä seuran edustusjoukkueen ja A-poikien kanssa.

Kakkosjoukkueen kausi on pyörähtänyt käyntiin jo pari viikkoa sitten pelatulla Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella. Joukkueen saldoksi jäi yksi voitto ja kaksi tappiota, joten Suomen Cup matka päättyi ensimmäiseen kierrokseen. Nelosdivari sen sijaan käynnistyy Knights II:n osalta lauantaina 10.10.2015 turnauksella Myllypurossa.  Knights II:n otteluohjelman näette joukkueen sivuilta. 

Ex-Knights pelaajien perustama IKA

Idrottsklubben Academia on alunperin Åbo Akademin opiskelijoiden 1920-luvulla perustama urheiluseura, jonka tarkoituksena oli kerätä opiskelijoita harjoittelu- ja kuntoliikunnan pariin. Myöhemmin perustettiin useita eri jaostoja, ja vuonna 2013 seuraan perustettiin entisten Knights/FBC Elit pelaajien toimesta salibandyjaosto. IKA innebandy aloitti toimintansa vitosdivarista ja tämän jälkeen joukkue onkin joka kevät juhlinut sarjanousua. Tällä kaudella ICA pelaa länsirannikon kolmosdivisioonaa ja joukkueen kantaviin voimiin kuuluu edelleen jaoston perustaneet Knights-taustaiset pelaajat. Näistä yhtenä pelaajavalmentajana toimiva Björklund odottaa innolla paluuta Raaseporiin:

– Tulee varmasti hauskaa pelata uudessa Påminnehallissa. Viime vuonna oltiin myös harjoitusleirillä Uudellamaalla, silloin kohdattiin Hangossa HaHy ja Snell’s. Tällä kaudella haluttiin kohdata jotain muita joukkueita. Tarkoitus oli yrittää saada ottelu Knightsin edustusjoukkuetta vastaan ja saada harjoitella puolustuspeliä, mutta Knightsin Suomen Cupin takia tämä ei ollut aikataulullisesti mahdollista, joten jouduttiin muuttamaan suunnitelmia.

“Aika paljon FBC Elit/Knights shortseja näkyy treeneissä”

Kuten sanottu, IKA on hyvin Knights painotteinen ja siellä pelaa useampi entinen Knights/FBC Elit pelaaja. Koska joukkue koostuu pääsääntöisesti opiskelijoista niin joukkueen kokoonpano vaihtuu kaudesta kauteen ja yhteiset lajiharjoitukset alkavat vasta sitten kun pelaajat palaavat kotikonnuiltaan Turkuun. Myös täksi kaudeksi joukkueesta on siirtynyt muutama pelimies töiden takia muualle, mutta vastaavasti joukkue on saanut uusia pelimiehiä tilalle. Björklund kertoo että joukkue on jopa vahvistunut viime kaudesta ja saanut lisää uusimaalaista verta:

Emil Heikkinen on varmasti tuttu teille Knightsin organisaatiossa (toim. huom. Heikkinen pelasi viime kaudella Meidän A-pojissa rinnakkaisedustusoikeudella). Lisäksi entinen Ingå IF pelaaja Arthur Wessman pelaa meillä tällä kaudella. Muutenkin meillä on aika vahva yhteys varsinkin Knightsiiin, sillä Jens Rosendal, Dani Jämbeck, Petter Himmelroos, Jens Sundqvist, Jonny Nyman ja minä ollaan kaikki pelattu Elitissä/Knightsissa. Sanotaan vaikka näin että aika paljon FBC Elit/Knights shortseja näkyy treeneissä. Jo mainitut pelaajat tulevat kaikki osallistumaan perjantain otteluun. Sen sijaan TPS:ssä ja FBC Turussa salibandyoppinsa saanut vahvistus Jani Loponen ei tule olemaan mukana perjantaina. Tullaan kuitenkin Raaseporiin kovalla 15 pelaajan nipulla. 


Kuva-arvoitus: kuinka monta entistä Knights pelaajaa löydät tästä kuvasta? (Kuva: IKA:n kotisivut)

Björklund on myös tehnyt hieman taustatyötä Knights II:n joukkueesta, ja odottaa varsinkin vanhojen junnuaikojen joukkuekavereiden kohtaamista kentällä:

– Tiedän että he pelasivat nelosdivaria viime kaudella ja jos olen oikein ymmärtänyt niin Bencku valmentaa tällä kaudella. Tiedän myös että moni vanha joukkuekaveri junnuajoilta pelasi siellä viime kaudella. Toivottavasti saadaan kohdata monta heistä perjantaina. Lisäksihän kävin kyllä muutaman kerran kesätreeneissä Knights II joukkueen kanssa tänä kesänä. Pakko kuitenkin lisätä että en ole nähnyt joukkueen pelaavan yhtään ottelua, eli siinä mielessä voi tulla yllätyksiä. 

 “Nyt tuli tuo mediakysymys mitä ollaan kauan mietitty miten vastata…”

Ika on myöhäisestä treenikauden aloituksesta huolimatta ehtinyt pelata jo kaksi harjoitusottelua. Näistä on molemmista tullut voitto. Knightsin tavoin nelosdivaria pelaava RK Rangers kaatui 9-1 ja FBC Turun B-juniorit lukemin 7-1. Kauden tavoitteista kysyttäessä Björklund joutui miettimään pidemmän aikaa:

– Nyt tuli tuo mediakysymys mitä ollaan kauan mietitty miten vastata… Pari vuotta sitten kun aloitettiin tämä IKA homma niin sanottiin että halutaan kolmosdivariin. No nyt ollaan siellä… ja kyllä meillä nälkää on vielä. Minimitavoite on säilyä kolmosdivarijoukkueena, mutta en aio sanoa etteikö meitä hieman kiinnostaisi nousukarsinnat kakkosdivariin. Siihen tarvitaan kuitenkin sijoitus kahden parhaan joukkoon joten otetaan yksi asia kerrallaan. Säilyminen on ensisijainen tavoite. 


Palataan kuitenkin vielä perjantain otteluun, ketä kannattaa seurata IKA joukkueessa?

– Mielestäni kaikkia vanhoja Elitiläisiä/Knightseja kannattaa pitää silmällä, mutta jos joku pitää mainita niin Petter Himmelroos. Todella paljon kehittynyt Elit-ajoilta. Hän on oikea “late-bloomer” joka varmasti pystyisi pelaamaan vaikka Knightsin edustusjoukkueessa. Pelaa hyvällä itseluottamuksella ja uskaltaa haastaa 1vs1 tilanteissa pakkipaikaltaan. Tullut sisäisessä pistepörssissä toiseksi kaksi kautta putkeen…


Tuttuun tapaan entinen Knights-kapteeni Björklund, joka voitti IKA:n sisäisen pistepörssin viime kaudella, muistaa vielä kuitata Himmelroosille huumorimielessä:

– Petterhän uhosi viime kaudella Åbo Underrättelserissä (toim. huom. Turun “Västra Nyland”) että hän voittaa minut pistepörssissä, mutta jos ihan oikein muistan niin niinhän ei käynyt…

 

Knights II- IKA siis perjantaina 18.9.2015 klo 20.00 Påminnessa. Ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

 

 

Vastaa