haluatkoritariksibanneri2

Knights taisteli – TPS vei jatkopaikan

Knights osoitti eilen että pystyy pistämään kampoihin jopa liigajoukkueelle. Yli 300 katsojaa oli isänpäivänä paikalla kun TPS vei Suomen Cupin jatkopaikan Knightsin taistelusta huolimatta lukemin 7-5.

Ensimmäinen erä oli tunnusteleva ja TPS pyöritti palloa mallikkaasti Knightsin yrittäessä iskeä vastaiskuilla. Knightsin pallollinen peli oli vielä hieman hakusessa ja pallo pomppi lähes kaikkien lavassa, mutta joukkue puolusti tiiviisti ja TPS:llä olikin vaikeuksia löytää reikiä puolustuksesta. Erän ainoa maali nähtiin erän puolivälissä kun Rasmus Horn löysi seinäsyötöllä Henri Alhon joka viimeisteli näyttävän maalin. Toki Knightsillakin oli paikkansa, esim. Teemu-Petteri Tuovinen paukutti pallon tolppaan ollessaan maalivahdin kanssa kaksin maalin edessä.

Toisessa erässä ainakin yleisössä odotettiin että Knights löytäisi oman pelifiiliksen ja että alun jännitys olisi karistettu. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan joukkueen pallollinen peli oli vieläkin melko hidasta ja kankean näköistä. Toisaalta nopeat liigapelaajat karvasivat hyvin ja Knightsilla oli siitäkin syystä vaikeaa pelata omaa pallollista peliä. Knights pääsi tässä erässä ensimmäisen kerran yrittämään maalintekoa ylivoimalla kun TPS:n latvialaispelaaja Artis Raitums joutui jäähylle estämisestä, mutta ylivoima jäi tehottomaksi. Sama Raitums iski sitten jäähystä päästyään pallon Knightsin maaliin ja tilanteeksi 2-0. Seuraavassa vaihdossa Knightsin verkko heilui taas, tällä kertaa maalintekijänä Jani Hyytäinen, ja tässä vaiheessa vaikutti siltä että TPS menee menojaan. Knights sai kuitenkin enemmän ja enemmän pelistä kiiinni ja vaikka Hyytiäinen iski illan toisen maalinsa ennen erän loppua niin nähtävissä oli että Knights alkoi heräämään.

Kolmannessa erässä Knights aloitti maalinteon Teemu Mannisen hienolla kantilla sisäänlyönnin jälkeen. 8 minuutin sisään TPS tosin karkasi 7-1 johtoon ja peli vaikutti olevan taputeltu. Knights ei kuitenkaan luovuttanut ja iski viimeisellä, eli pelimiehen kympillä vielä 4 kavennusmaalia. Janne Holopainen iski ensin ylivoimalla lähivaparista ja hieman myöhemmin alivoimalla. Viimeisellä minuutilla André Artzén ja Teemu-Petteri Tuovinen iskivät vielä maalin mieheen ja kaunistelivat loppunumeroita.

Vaikka TPS ehkä hieman hölläsi lopussa niin Knights osoitti että pystyy pistämään kampoihin jopa liigajoukkueelle, varsinkin jos liigajoukkueen asenne ei ole aivan kohdallaan. Knightsin peli oli hieman vaivalloisen näköistä alussa ja suuri osa pelaajista selvästi jännitti ottelua. Vasta ottelun loppupuoliskolla jännitys raukesi ja Knights uskalsi tehdä niitä asioita joita on harjoiteltu läpi kauden.
Monet varmasti epäilivät että Knightsilla ei ole mitään jakoa ottelussa, mutta niin vain kävi että TPS joutui oikeasti pistämään parastaan voittaakseen ottelun. 7-5 tulos ei todellakaan ole mikään häpeän asia kakkosdivarijoukkueelle, vastassa oli kuitenkin hyvä liigajoukkue.

Illan Knights tilastot:

Teemu-Petteri Tuovinen 1+2
Janne Holopainen 2+0
André Artzén 1+1
Teemu Manninen 1+0
Jonas Weckström 0+1
Aki Korkiakoski 0+1

Maalissa Timo Ruokolainen (22 torjuntaa)

Salibandyliiton virallisiin tilastoihin tästä.

Ottelusta on kirjoitettu kiitettävästi myös paikallisessa mediassa:

Västra Nyland – Knights fick ge sig i cupen

Yle – Knights knep en period av TPS

Tässä myös meidän tekemä maalikooste:

Vastaa