haluatkoritariksibanneri2

Uusi kausi, uudet kujeet – tässä on M1 kaudella 2015-2016

Miesten edustusjoukkue on läpikäynyt melkoisia muutoksia viime kauteen verrattuna. Valmennus on mennyt kokonaan uusiksi ja muutama viime kauden avainpelaaja on joko vaihtanut maisemia tai lopettanut kokonaan. Tulopuolellakin on uusia pelaajia mutta Meidän joukkueeseen ei kuitenkaan olla lähdetty hakemalla hakemaan pelkästään ulkopaikkakuntalaisia, vaan tulevaisuuden tavoitteena on saada yhä enemmän omia kasvatteja ajettua sisään joukkueeseen. 

Valmennus

Jo pitkään ennen viime kauden päätöstä oli tiedossa että Meidän joukkueen Divarikarsintoihin asti valmentanut Christian Andersson/Pasi Lehtonen kaksikko ei tule jatkamaan joukkueen valmennuksessa enää tällä kaudella. Korvaajien haku alkoikin jo hyvissä ajoin vuoden alkupuolella mutta koska sopuun ei päästy niin etsintöjä ja keskusteluja jatkettiin kesällä. Kesän ajaksi vetovastuu annettiin viime kauden managerille Jan Malmille. Kesän aikanakaan markkinoilta ei seuralle sopivia korvaajia löytynyt joten seuran päätös oli pyytää Malmia jatkamaan koko kauden. Tämä suostui ja näin valmentajan vastuun ottaa pari kautta seuran muissa hommissa ollut Malm.
Pari viime kautta fysiikasta vastannut Petter Forsström siirtyi takaisin käsipallovalmennukseen ja luotsaa tällä kaudella KyIF:n käsisdivarissa pelaavaa joukkuetta, joten myös fysiikkapuolelle etsittiin uutta verta. Fysiikkavalmentajana onkin jo kesän alusta lähtien toiminut karjaalainen Personal Trainer Tomas Siltanen, joka toimii myös esim. Joni Wimanin (rallycross) fysiikkavalmentajana. 
Huollossa jatkaa tuttuun tapaan Arthur Snellman. Kakkosvalmentajan paikka on vielä avoin, mutta seuran tavoitteena on löytää siihen ja myös muihin joukkueenjohdollisiin tehtäviin lisää motivoituneita henkilöitä. 

Pelaajat

Pelaajamarkkinoille ei olla aktiivisesti lähdetty etsimään uusia matkapelaajia vaan tärkeää oli saada viime kauden ydinrunko jatkamaan, ja samalla nostaa yhä enemmän omia junioreita ja lähialueen pelaajia mukaan Meidän joukkueeseen. Täksi kaudeksi harjoitusrinkiin onkin taas nostettu 5 omaa juniori-ikäistä tulevaisuuden Knights M1-pelaajaa (A-juniorit Jarno Laukkanen ja Aleksi Saarinen sekä B-juniori-ikäiset Rasmus Lagerström, Pertti Mehtälä ja Valtteri Lång). Näistä varsinkin puolustajana pelaava 18-vuotias Laukkanen, 17-vuotias hyökkääjä Mehtälä ja vasta 16-vuotias hyökkääjä Lagerström ovat saaneet paljon vastuuta harjoitusotteluissa ja parantaneet otteitaan ottelusta otteluun. Lisäksi viime kaudella kesken kauden Knights II:een siirretty ja edustusjoukkueessa jo yhden ottelun pelannut A-juniori Martin Rätsep on nostettu takaisin edustusjoukkueen puolustusrosteriin.

Joukkueessa jatkavat viime kausilta tutut tehopelaajat Wilhelm Wainio, Janne Holopainen, Teemu-Petteri Tuovinen, Teemu Manninen ja André Artzén, joten hyökkäysvoimaa löytyy tuttuun tapaan myös tällä kaudella. Myös haalariosaston miehet Henrik Himmelroos, Aki Korkiakoski ja Jonas Weckström pelaavat Knightsissa tällä kaudella ja näyttävät varmasti nuoremmille pelaajille esimerkkiä työnteon tärkeydestä. Jos hyökkäys on kunnossa niin sitä on myös puolustus, sillä puolustuksessa jyyrivät myös tällä kaudella kokeneet Matias Loskin, William Johnsson, Ville Puotila ja Emils Hartmanis. Junioreista Patrick Juntunen ja Oskar Grönman ovat myös tärkeä osa joukkuetta ja ovat ainakin harjoitusotteluissa saaneet paljon vastuuta. Vanhan kaartin Ritarit Timo Ruokolainen ja Niklas Malm jatkavat myös tällä kaudella. Simon Wirén hoitaa kolmannen maalivahdin tonttia.

Nuorten maajoukkuemaalivahti Latviasta

Meidän maalivahtiosastoa täydennettiin kesällä Anders Wentzelin jäätyä jo viime kaudella töiden takia pois joukkueesta ja Fredrik Hollstenin ollessa kysymysmerkki. Haaviin ui Latvian nuorten maajoukkueen maalivahti Kristians Kilis, joka on treenannut joukkueen kanssa noin kuukauden ja pelannut muutaman harjoitusottelun, mukaan lukien pari ottelua viime viikolla pelatussa Tapanilan turnauksessa.
Viime kaudella 19-vuotias “Chili” pelasi Latvian pääsarjassa Talsi/Triobet-joukkueessa ja oli yksi sarjan parhaista maalivahdeista torjuntaprosentilla mitattuna. Pienikokoinen mutta nopea ja vikkelä maalivahti on lisäksi vielä A-juniori-ikäinen joten hän tullee pelaamaan myös Meidän seuran A-poikajoukkueessa.


Latvian nuorten maajoukkuemaalivahti Kristians Kilis pelaa Knightsissa kaudella 2015-2016. (Kuva: Latvian salibandyliitto)

Entinen salibandyliigapelaaja vahvistaa hyökkäystä

Tapanilan turnauksessa Meidän joukkueessa pelasi myös toinen uusi Ritari. Kyseessä on järkälemäinen laitahyökkääjä Simo Kettunen, joka vielä kaksi vuotta sitten pelasi Salibandyliigaa Westend Indiansin riveissä. Ennen sitä 30-vuotias Kettunen on pelannut Salibandyliigaa myös TPS:ssä, ja lukuisia kausia ykkös- ja kakkosdivarissa. Viime kaudella Kettunen toimi Esport Oilersin liigajoukkueen apuvalmentajana ja pelasi itse 4.divisioonassa.
Kettunen on erittäin vahva ja kokoisekseen yllättävänkin nopea ja sulavaliikkeinen hyökkääjä, joka jo Tapanilan turnauksessa osoitti olevansa kova vahvistus Knightsin hyökkäykseen. 


Simo Kettunen kaadetaan rangaistuslaukauksen arvoisesti salibandyliigan ottelussa Indians-Erä 13.12.2013. (Kuva: Joni Winsten)

Lähtijät

Joukkueen lähtöpuolella ovat jo aiemmin mainittu Wentzel, ilman sopimusta jäänyt Rony Axberg, jo viime kauden lopulla valitettavasti rosterin ulkopuolelle joutunut Jani Laine (Helki), viime kaudella 22 maalia mättänyt Rasmus Hellström (LoSB), kolme hienoa kautta Knightsissa pelannut Sampsa Stigell (LoSB), nuorten SM-sarjaan siirtynyt Kevin Starck (Rangers A-jun) sekä Tomi Åsten, joka alunperin aikoi päättää uransa omassa kasvattajaseurassaan (toim. huom. Karis Elit) mutta siirtyikin vielä kaudeksi SBS Kingsiin, joka on Knightsin kanssa samassa kakkosdivarilohkossa.

Knights M1 haluaa kiittää kaikkia lähteviä pelaajia ja valmentajia näistä vuosista Meidän joukkueessa ja toivotamme teille onnea ja menestystä uusissa joukkueissanne/haasteissanne!


FBC Raseborg Knights harjoitusrinki/kokoonpano 2015-2016:

Maalivahdit
Ruokolainen Timo
Wirén Simon
Kilis Kristians (Talsi/Triobet, Latvian liiga)

Ulkopelaajat
Artzén André
Grönman Oskar
Hartmanis Emils
Himmelroos Henrik
Holopainen Janne
Johnsson William
Juntunen Patrick
Korkiakoski Aki
Kettunen Simo (NaKu, 4.divisioona)
Lagerström Rasmus (Knights A-jun)
Laukkanen Jarno (Knights A-jun)
Loskin Matias
Lång Valtteri (Knights A-jun)
Malm Niklas
Manninen Teemu
Mehtälä Pertti (Knights A-jun)
Puotila Ville
Rätsep Martin (Knights A-jun/ Knights II)
Saarinen Aleksi (Knights A-jun)
Tuovinen Teemu-Petteri
Wainio Wilhelm
Weckström Jonas

Joukkueenjohto
Malm Jan, päävalmentaja
Siltanen Tomas, fysiikkavalmentaja
Snellman Arthur, huoltaja

Vastaa