haluatkoritariksibanneri2

M1 valmennus kaudella 2017-2018

Ennen ensi viikolla tapahtuvaa joukkueen julkistamista on hyvä aika esitellä tulevan kauden valmennusryhmä, joka kasvaa viime kaudesta kahdella henkilöllä. Viime kaudellahan Niklas Malm hoiti joukkueen valmentamisen yksin, mutta täksi kaudeksi hän saa kaivattua vetoapua kun Henrik Lagerbohm ja viime kaudella joukkueessa pelannut mutta loukkaantumisten takia lopulta sivuun jäänyt Jens Rosendal tekevät seuraa penkin takana.

Vahva Knights tausta

Molemmilla uusilla valmentajilla on pelaajatausta Knightsin edustusjoukkueessa ja molemmat ovat myös toimineet valmentajina seurassa. Liikunnanopettajana työskentelevä “Henkka” Lagerbohm, 32, pelasi Karis Elitin ja FBC Elitin aikoina edustusjoukkueessa ja oli mukana nostamassa joukkuetta kutosdivarista nykyiselle sarjatasolle eli kakkosdivariin asti. Lisäksi hän on ehtinyt valmentaa sekä juniorijoukkueita että FBC Elitin naisjoukkuetta yhdessä meidän nykyisen kuuluttajan Lars “Laska” Ekmanin kanssa. Vaasassa opettajaksi opiskellut Henkka palasi takaisin Raaseporiin ja häntä on useampana vuonna pyydetty mukaan seuran valmennukseen. Talon remppaprojekti ja muut syyt ovat kuitenkin pitäneet herran poissa valmennushommista, mutta nyt siis oli otollinen hetki lähteä mukaan.

Rosendal, 29, on niinikään pelannut FBC Elitin/Knightsin edustusjoukkueessa ja on myös valmentanut meidän junioreita. Opiskeluaikoina Turussa Jens oli mukana perustamassa ja valmensi kolmoseen asti noussutta opiskelijaporukka ICA:a. Viime kaudella Jens teki pelaajana paluun Knightsin edustusjoukkueeseen mutta lopulta loukkaantumiset estivät pelaamisen ja täksi kaudeksi hän päätti tarttua Niksun tarjoamaan valmennuspestiin.

Päävalmentajana jatkava Niksu on innoissaan uudesta valmennusryhmästä:

Ei voi olla muuta kuin iloinen ja innoissaan kun sain mukaan juuri sellaisia valmentajia kun halusin. Me kolme täydennetään toisiamme mielestäni aika hyvin. Henkalla on pedagoginen koulutus ja hän osaa olla diplomaattisempi kuin minä tietyissä tilanteissa. Jens taas on todella analyyttinen ja näkee myös pieniä yksityiskohtia, jotka voivat jäädä multa näkemättä.

Mulla oli ehkä lähemmäs 10 potentiaalista nimeä listalla joita aioin pyytää mukaan valmentamaan täksi kaudeksi ja niistä Henkka ja Jens olivat ihan kärkiporukassa. Sen takia on mahtavaa että sain heidät mukaan. Henkkaa pyysin jo viime kaudella mutta silloin hän ei ehtinyt työ- ja remppakiireiltä. Jensin tilanne on valitettava hänen oman peliuransa kannalta mutta valmennuksellisesti tämä on hyvä asia. Ehkä tätä voisi kutsua “onni onnettomuudessa” tilanteeksi. Toisaalta tilanne oli samanlainen minulle kun siirryin valmentajaksi, joten tiedän tunteen että veri vetää kentälle. En itsekään ole vielä poissulkenut sitä mahdollisuutta että pelaisin edes jonkun pelin tällä kaudella. Tämän valmennusryhmän myötä se voisi ehkä jopa olla mahdollista.

Knights toivottaa molemmat uudet valmentajat tervetulleiksi edustusjoukkueeseen.

FBC Raseborg Knights M1 joukkueenjohto kaudella 2017-2018

Niklas Malm, päävalmentaja
Henrik Lagerbohm, valmentaja
Jens Rosendal, valmentaja
Tatu Moisio, huoltaja
Arthur Snellman, huoltaja
Jan Malm, manageri

Edustusjoukkueen uusi valmennus vasemmalta oikealle: Henrik Lagerbohm, Niklas Malm, Jens Rosendal.

Vastaa