haluatkoritariksibanneri2

M2 karsi paikasta 3-divariin

Miesten 2-joukkueen kausi taipui siis viimeisessä turnauksessa tulleen SaVe- ottelun tappion kautta karsintoihin, jossa pelattiin noususta 3-divariin.

Karsintojen ensimmäisessä osassa pelattiin paikallispeli NTH:ä vastaan, tätä peliä ei liitto suostunut siirtämään pelattavaksi Påminnessa, jossa olisi saatu pelille sen ansaitsema tunnelma. Itse peli oli tarkkaa pelailua ja kuten jo aikaisemmin kaudella pelatut pelit äärimmäisen tasainen. Molemmilla oli paikkansa mutta kummassakin päässä maalivahdit pitivät maalisarakkeet tyhjinä ja niinpä kolmanteen erään lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Sitten se tapahtui ottelun ensimmäinen jäähy Mikalle, ehkä hieman heppoinen eikä pelin hengen mukainen mutta jäähy kuitenkin. NTH myllytti meidän päädyssä mutta puolustus kesti ja sitten 10 sekuntia ennen jäähyn loppua se tapahtui AVAUSMAALI! NTH:n puolustajalla pallo hieman pomppi ja Niklas iski kiinni karvaten pallon pois ja karaten yksin läpi ja pallo längistä maaliin, ALIVOIMAMAALI!!! Loppujäähykin tapettiin ja Mika pois Boksista! Erä jatkui tasaisena NTH:n lisätessä prässiään ja luoden hyviä paikkoja mutta puolustus ja maalissa Eero “Lannistaja” Kemppainen pitää maalinsa tyhjänä. Ajassa 40.12 se sitten tuli, helpottava toinen maali, Karri syötti ja Pekka pääsi vasemmasta laidasta vetämään pallon reppuun 2-0! Loppuerä olikin sitten NTH:n aikalisän jälkeen sitä kuuluisaa trilleriä, NTH painoi päälle hakien kavennusta lopussa ilman maalivahtiakin mutta sitä ei tullut!! Paikallisderby Knightseille 2-0, Eerolle nollapeli ja muutenkin hyvä ilme pelissä!! Sitten odottamaan ratkaisevaa peliä liigajoukkue Esport Oilersin farmijengiä eli Oilers II vastaan…

Pelin henki oli selvä, voittaja kolmoseen ja häviäjä neloseen

Pelin panos näkyi kentällä, varovaista ja tarkkaa peliä molemmin puolin, mutta tottakai paikkoja myös aukesi ja ajassa 6.06 räpsähtää. Pekka räpsäyttää reikäpallon reppuun ja vie ritarit 0-1 johtoon! Tässä johdossa mentiinkin seuraavat 3 minuuttia kunnes Lerssin pojat onnistuvat ohittamaan Eeron tilanne 1-1. Tästä vain 20 sekuntia ja alivoima kutsui, mutta mainiosti viime aikoina toiminut alivoima kesti pyörityksen. Erän viimeistä minuuttia viedään ja Lerssi onnistuu tekemään pukukoppimaalin mennen 2-1 johtoon, hermoja raastavaa…

Toinen erä ja tarkka peli jatkuu ja mennään melkein erä maaleitta, kunnes taas pukkarimaali ajassa 28.36, voihän räkä. Tarkkaa pelailua mutta kuitenkin hyviä paikkoja molemmilla joukkueilla, erätauolla käärmekeittoa!

Kolmas erä ja mitä mitä jäähy Ritareille ajassa 30.41, pahalta näyttää. Mutta terrierimäinen puolustus pitää, luoden jopa muutaman paikan, onko kelkka kääntymässä? Alivoimasta selvittiin, peli jatkuu ja HEI SIELLÄ LEPÄÄ Niklas sipaisee Jensin syötöstä lukemat 3-2 ajassa 33.29. Paine siirtyy hieman Lerssin päätyyn ja johtaakin siihen että SE ON RANKKARIN paikka, vetämään Keno. Klap klap sipaisu ja se on 3-3, todella kaunis rankkari (kynnet loppuu). Peli jatkuu paikkoja on mutta Eero hoitaa verkon vartioinnin ja kun vastustajan maalivahti tekee samoin on edessä jatkoaika, mitäs muuta sitä tasaisen väännön jälkeen olisi voinut odottaakaan…

Jatkoaika HUHHUH… tasainen ja tarkka vääntö jatkuu kun ajassa 48.17 Ritareille jäähy AIAIAI. No se kestetään mutta puoli minuuttia sen loppumisen jälkeen Lerssi onnistuu tekemään 4-3 voittomaalin ja pysyy näin 3-divarissa.

Hieno kausi (vaikka vähän jäikin kaivelemaan) ja hieno lopetus kaudelle vaikka nousu jäikin niin lähelle, mutta viime vuonna karsittiin alaspäin ja nyt ylöspäin eli jotain on tehty oikein!! Viimeisissä peleissä joukkue todella löysi itsensä, pelasi isolla sydämellä joukkueena ja pelasi kauden parhaat pelinsä, vaikka se ei tällä kertaa riittänytkään nousuun.

Hieman jäi liiton toiminnasta negatiivinen maku, tuon ensimmäisen karsintapelin osalta! Jälleen olisi ollut mahdollista saada tehtyä hieno ottelutapahtuma Raaseporiin, ottelu jossa on oikeasti panosta olisi varmasti kiinnostanut myös katsojia mutta ei tälläkään kertaa kelvannut Salibandyliitolle…!! Kiitokset M2 pelaajille hienosta kaudesta, muutamat treenit ja joukkuepalaveri vielä jäljellä ja sen jälkeen pieni kesäloma ja sitten alkaa valmistautuminen TRY OUTTIEN kautta seuraavaan kauteen!!! NOUSUKAUTEEN!!

13.4.2016/MV

Vastaa