haluatkoritariksibanneri2

Knights veteraanit Aki Korkiakoski ja Niklas Malm historiallisiin sopimuksiin

FBC Raseborg Knightsin M1 joukkueen vanhimpiin pelaajiin ja kapteenistoon kuuluvat vuonna 1982-syntyneet Aki Korkiakoski ja Niklas Malm allekirjoittivat aiemmin keväällä historialliset jatkosopimukset jonka mukaan he pelaavat kilpauransa loppuun asti Knightsin edustusjoukkueessa. Samalla pelurit ovat viime kaudella Divarikarsintoihin asti edenneen joukkueen ensimmäiset julkistetut sopimuspelaajat, ja lisää sopimuksia on määrä julkistaa viikon sisällä.

M1 manageri Jan Malm on tyytyväinen jo aiemmin keväällä tehtyihin sopimuksiin:

– Tästä oli hyvä lähteä kasaamaan joukkuetta tulevalle kaudelle. Kaksi jo pitkään mukana ollutta kaveria, jotka tuovat joukkueeseen kokemusta, saatiin kiinnitettyä itse asiassa jo huhtikuussa heti kauden jälkeen mutta julkistimme uutisen vasta nyt. Pelaajat itse ehdottivat tällaista ratkaisua heidän osaltaan ja ei tuossa kauan tarvinnut miettiä tehdäkkö heidän ehdottamaa sopimusta vai ei. Molemmat pelaajat ovat vuosien varrella olleet tärkeitä pelaajia valmentamissani ja johtamissani joukkueissa ja myös tehneet tärkeää työtä seuratasolla. Tämä on samalla osa seuran ja edustusjoukkueen pitkäjänteistä suunnitelmaa nousta suomalaisen huippusalibandyn kyytiin.

Mitä tämä nyt sitten käytännössä tarkoittaa?

– Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä että molemmat pelaavat kilpauransa loppuun saakka Knightsin edustusjoukkueessa eivätkä siis tule enää pelaamaan minkään muun seuran edustusjoukkueessa aktiivipeliuriensa aikana.


Viime kauden kapteeni Niklas Malm (nro 15) jatkaa Knightsissa. (Kuva: Patric Westerlund)

Niksu, minkä takia tällainen sopimus? Meinaatteko te nyt sitten surffailla sopimusten avulla kaudesta toiseen?

– Tarkoitus ei todellakaan ole höntsäillä loppu-ura sopimuksen nojalla vaan päinvastoin ollaan molemmat tietoisia mitä pelaaminen tällä ja korkeammalla tasolla vaatii. Vaikka pelivuosia onkin enemmän takana kuin edessä niin emme ainakaan tällä hetkellä näe uran loppua aivan lähivuosina, ja koska halusimme että nämä ovat viimeiset pelaajasopimukset jotka allekirjoitamme niin jätimme loppupäivämäärän pois. Samalla olemme tietoisia siitä että esim. loukkaantuminen voi päättää uran heti, ja tämänkin takia oli luonnollista jättää päivämäärä pois ja edetä kausi tai ennemminkin päivä kerrallaan.

Mikä sai teidät allekirjoittamaan tällaiset sopimukset?

Niksu:
– Me ollaan alusta asti oltu mukana kehittämässä seuraa, tiedetään minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia seuralla on ja halutaan olla mukana auttamassa näiden suunnitelmien toteuttamisessa. Samalla me uskotaan tähän joukkueeseen ja sen mahdollisuuksiin, halutaan itsekin vielä kehittyä ja tiedetään että tällä alueella tämä on se joukkue missä pelata jos oikeasti haluaa kehittyä salibandyn pelaajana. Ei tätä kauaa tarvinnut miettiä.

Aki:
Kuten Niksu jo sanoin niin olemme olleet alusta asti mukana ja haluamme olla mukana toteuttamassa seuran suunnitelmia.

 


Aki Korkiakoski (nro 36) pelaa uran loppuun Knightsissa. (Kuva: Patric Westerlund)

Kuinka kauan aiotte nyt sitten pelata?

Niksu:
– No Akista en tiedä mutta mä oon viime vuosina miettinyt että 35 on varmaan se parasta ennen päiväys jolloin mailan voisi alka ripustaa seinälle mutta katsotaan nyt. Kausi kerrallaan. Niin kauan kun mahtuu joukkueeseen, tekee oikeasti jotain hyötyä joukkueelle, on aikaa, motivaatiota, kroppa kestää ja pelaaminen on kivaa niin miksei?

Aki:
– Niin kauan kun joukkueelle siitä hyötyä on. Kunhan jalat kantaa.

Aki, loukkaannuit menneen kauden alussa ja koko kausi meni siihen.Millaisella fiiliksellä lähdet tulevaan kauteen?

– Tuleva kesä on mulle henkilökohtaisesti tärkeä ajanjakso. Kauden alussa tapahtuneesta loukkaantumisesta palautuminen vaatii kovaa työtä. En aio palata pelikentille puolikuntoisena vaan tavoitteena on olla kovemmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista.

Kiitos Aki ja Niksu haastatteluista ja toivotaan että teillä on monia pelivuosia edessä vielä.

Vastaa