haluatkoritariksibanneri2

Samarbetsavtal mellan Fiskarsin Panimo och FBC Raseborg – Riddarölen lanseras

Fiskarsin Panimo och innebandyföreningen FBC Raseborg Knights har skrivit ett samarbetsavtal på två år som medför att Fiskarsin Panimo tillverkar öl som namnges enligt FBC Raseborg Knights dvs. Riddaröl.

Ljus öl till Julen – mörk öl senare i vårJouluksi vaaleaa

Vi funderade inom styrelsen på nya supporterprodukter som kunde ge oss större synlighet. Då kastade en av våra styrelsemedlemmar Isto Vilkman en idé i luften om att ta kontakt med ett lokalt bryggeri och göra en egen öl. Detta tyckte vi verkade som en bra idé så vi var i kontakt med Fiskarsin Panimo och kom ganska snabbt fram till en gemensam syn på saken och ett avtal, berättar managern för FBC Raseborgs herrlag och styrelsemedlem Jan Malm.

Pale Knight som lanserats till Julen är en ljus öl som baserar sig på bryggeriets egna Juhla Pils. Under våren lanseras en mörk öl som kallas för Dark Knight som baseras på Luomu Musta Valssi.

FBC Raseborg säljer inte själv ölen åt konsumenter utan det är Fiskarsin Panimo som sköter om tillverkning och distribution. Konsumenterna kan köpa Riddaröl i valda butiker och restauranger inom Raseborg.

Det är alltid trevligt att vara med och stöda lokal verksamhet. Jag tror att detta samarbete gynnar båda parterna framförallt hämtar det synlighet, sade Fiskarsin Panimos Jari Leinonen.

Riddaröl kan köpas i följande butiker och restauranger

K-Supermarket Ekenäs, K-Supermarket Karis, K-Supermarket Popsi

Restaurang KW, Hotel Tegel, Fiskars Wärdshus, Restaurang Strandis, Köttkontrollen, Club 18, Åminnegård, Serendipity, Fiskarsin Panimon Puoti

Tilläggsinformation

FBC Raseborg, Jan Malm, 044 766 5778, jan@fbcraseborg.fi
Fiskarsin Panimo, Jari Leinonen, 040 938 1411, jari@fiskarsinpanimo.fi

Riddaröl_pressemeddelande

Vastaa