haluatkoritariksibanneri2

T14- joukkue aloittaa sarjakauden viikonloppuna (jos korona suo)

T14 (s 2008-09) aloittavat tulevana viikonloppuna sarjapelit alemmassa haastajasarjassa (C-lohkossa, jos koronarajoitukset sallivat. Tytöt pitävät hyvää jamia kentällä tästä lähtien virallisissa merkeissä.

T14-joukkueen valmentaja Derek Werner:
”Vuosi 2022 ei voisi paljoa paremmin alkaa, toki covidin takia varjo päällä, kuten koko maailmassa kaikessa, mutta hienoa on se, että Knights on pitämässä lupauksiaan sekä tekemässä koko organisaationsa voimalla asioita salibandyn osalta Raaseporiin sekä miksei myös koko Länsi-Uudenmaan mittakaavalla. Tämä on edelleen vielä alkua ja ensiaskeleita suuressa ja pitkässä matkassa tulevaa kohti, mutta perusta on nyt luotu. Tyttöjen sekä naisten salibandy-polun alku on nyt virallisesti faktaa Knightsin historiassa.”

Tytöille säbäpolku rakenteilla

FBC Raseborg Knights on pitänyt lupauksensa ja jatkaa sitä luomalla seudulle ”naispelaajan” polun, luomalla puitteet tyttösäbälle sekä tulevaisuudessa myös naisten joukkueelle, mikä on looginen askel, kun tytöt ikääntyvät ja luovat uusia vuosiryhmiä. Vastaavasti jatkamme nuorempien joukkueiden luomista ja tehostamme valmentajiemme osaamista kouluttamalla heitä.
T14-joukkueen valmentaja Derek Werner jatkaa:
”Kaiken tämän mahdollistamiseksi täytyy suuresti kiittää huikeita tyttöjä ja heidän käsittämätöntä paloa pelata ja haluta kokea lisää, koko ajan haastetta lajin parissa nostamalla pykäliä. Pelaajamäärä on hienosti ollut koko ajan kasvusuunnassa ja takaisin lajin pariin palaavia pelaajia on myös ollut ja he ovat tehneet ns ”comebackin”. Pelaajaringin lukumäärä lähenee koko ajan 30 pelaajaa.
Ja mukaan mahtuu aina lisää pelaajia. Täällä ovet ovat aina auki ja kokeilla voi tulla anytime, kun treenit ovat. Ei muuta kuin tieto vaan coacheille etukäteen tai voi vaikka tulla ovesta sisään treeni-aikoina.
Isona osana tätä kokonaisuutta ovat mahtavat vanhemmat, joiden kanssa on upeaa olla vuorovaikutuksessa ja unohtamatta heidän kannustusta sekä tytöille että koko joukkueelle se on mittaamattoman arvokasta. Onhan tämä eräällä tavalla vahvaa yhteisöllistä toimintaa, mikä tekee joukkueesta tiiviin kaikkineen sidosryhmineen.”
Valmennustiimissä toimii lisäksi Carl-Henrik ”Calle” Lindqvist ja ns ”Backup-coachina” Jari Allen.
”Kommunikaatio sekä näkemys ovat tärkeitä, kun luodaan uutta ja on iso ryhmä pelaajia, joiden odotukset ovat kovat ja korkeat. Siksi on tärkeää ja todella suotavaa, että valmentajien välillä on hyvä ymmärrys ja toinen jo melkein tietää toisen ajatukset kentällä” 

Miesten edustusjoukkue yhteistyössä

Tällä hetkellä meidän M1-miesten edustusjoukkue taistelee kakkosdivarissa ja on suuri suunnannäyttäjä tytöille ja edarin pelaajien merkitys on valtava roolimalli kaikille pelaajille seurassa. Iso kiitos kuuluu myös miesten edarin pelaajille kannustavasta sekä opettavaisesta toiminnasta. Edarin kapteeni Wili on käynyt tyttöjen treeneissä ja nyt maalivahtilegenda ”Tinke” on tulossa kertomaan oivalluksiaan tyttöjen maalivahdeille ja aina mahdollisuuksien mukaan näemme edarin pelaajien kokemusta sekä taitoa kentällä tyttöjen treeneissä.

Tämäkin kertoo siitä että olemme tiivis yhteisö ja rakennamme menestystä kannustuksen, kokemuksen sekä osaamisen kautta.

Kaikkea tapahtuu koko ajan Knights-organisaation taustalla ja kaikki mitä teemme ei vielä näy julkisuuteen, mutta kyllä ne sieltä paljastuu pikkuhiljaa, kun aika on oikea.

Nyt on siis aika avata uusi luku FBC Raseborg Knightsin toiminnassa ja aloittaa uusi historian polku. Toivomme hyvää hypeä ja kannustusta tyttö/naissäbän ympärille, tehdään Raaseporiin luovaa ja iloista salibandyä pelaava tyttöjen Knights-joukkue.

T14 otteluohjelma saatavilla tyttöjen sivuilta ja lisäksi joukkueen edesottamuksia voi seurata Knightsin some- alustoilla.

Lisätietoa tyttösalibandysta antaa FBC Raseborg Knightsin osalta:

Derek Werner
044 354 5680
derek.werner@knights.fi

teksti: Knights Media/Derek Werner
kuvat: Derek Werner/Jari Allén

 

 

Vastaa