haluatkoritariksibanneri2

Uusi valmennuskolmikko Knightsiin

FBC Raseborg on solminut useita valmentajasopimuksia edustusjoukkueelle (M1) kaudelle 2013-2014. Edellisvuosiin verrattuna joukkueen peräsimessä on nyt tapahtunut suuria muutoksia kun joukkueelle on hankittu valmennusryhmä joka koostuu kolmesta valmentajasta: päävalmentaja, apuvalmentaja sekä fysiikkavalmentaja.

Seuran hallituksen viiden vuoden suunnitelmaan kuuluu muun muassa edustusjoukkueen toiminnan nostaminen seuraavalle tasolle niin että joukkue nousee pelaamaan kansallista huippusalibandya. Nykyinen valmennus on sopiva sekoitus nuorekkuutta, paikallisuutta, kokemusta ja voittamisen kulttuuria ja näiden sopimusten myötä mahdollistetaan sekä joukkueen että koko seuran toiminnan kehittäminen.

Päävalmentajaksi Sami Vatanen

– Joakim Eriksson apuvalmentajaksi, Forsström fysiikkavalmentajaksi

Toukokuussa 2013 FBC Raseborg Knights M1 joukkueen uutena päävalmentaja aloittaa nykyisin Helsingissä asuva alun perin Tampereelta kotoisin oleva, Sami Vatanen, joka omaa vahvan taustan maan salibandyhuipulta sekä pelaajana että valmentajana. 30-vuotias Vatanen on tunnettu nuorten pelaajien kehittäjänä ja hänen meriitteihin valmentajana kuuluu miesten liigapronssi Kooveen apuvalmentajana kaudelta 2011-2012 sekä B-junioreiden SM-hopea SC Classicin päävalmentajana kaudelta 2010-2011. Pelaajana hän ehti ennen kilpauran lopettamista pelata kolme kautta miesten salibandyliigassa (Gunners, Nokian KRP) sekä muutaman U19–nuorten maaottelun.

Apuvalmentajana aloittaa Joakim Eriksson, joka on ollut vahvasti esillä läntisen uudenmaan salibandypiireissä jo lähes 20 vuotta sekä Hangossa että Karjaalla ja toiminut sekä HaHy:n että entisen FBC Elitin päävalmentajana. Fysiikkavalmennuksesta ottaa ohjat käsipallosta tunnettu entinen käsipallon maajoukkuemaalivahti, raaseporilainen Petter Forsström, jolla on huippu-urheilutausta sekä tietoa mitä huipulla olemiseen tarvitaan pelattuaan käsipalloa monta vuotta ammattilaisena Ruotsissa.

 

M1:n manageri Jan Malm on tyytyväinen juuri nimettyyn valmennusryhmään:
– Olen todella tyytyväinen tähän tilanteeseen. Hallituksen kanssa listattiin jo alkuvuodesta potentiaaliset jätkät ensi kauden valmennukseen ja Vatanen oli listan kärjessä. Saatiin siis se joka haluttiinkin. Seuran tarkoitus on kehittää nuoria pelaajia ja tähän Vatanen sopii mainiosti. Vatanen tulee tuomaan meidän seuraan paljon uusia asioita ja näkökulmia, ja olen iloinen että monen vuoden yrittämisen jälkeen saatiin meidän alueelle valmentaja jolla on kokemusta huippusalibandysta. Eriksson taas oli helppo saada mukaan kakkosvalmentajaksi kun Vatanen varmistui. Eriksson toi aikoinaan jo FBC Elitiin uusia tuulia mutta silloin valmennustyöt aloitettiin hieman liian myöhään eikä uusia asioita ehditty kunnolla sisäistämään. Erikssonkin on nuorten pelaajien kehittäjä ja varsinkin treenien suunnitellu/läpivieminen on hänen erikoisosaamistaan, jonka takia hän oli luonnollinen valinta apuvalmentajaksi. Forsströmin kanssa ollaan tehty hieman yhteistyötä jo viime kaudella ja fysiikkavalmentajan paikasta keskusteltu jo tovi. Hierojana normaalisti työskentelevällä Forsströmillä on käsipalloammattilaistaustan johdosta kokemusta mitä huipulla tarvitaan ja miten ammattilaiset hoitavat kehoaan. Lisäksi hänen opettajana on toiminut Tapanilan Erän ja Tuuli Petäjän fysiikkavalmentajana toimiva Mika Saari, joten ammattitaidosta ei ole pulaa.

– Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tähän tiimiin ja pelaajistoa ollaan jo kovaa vauhtia kasaamassa. Viime kauden runko pysynee kasassa. Tulemme myös järjestämään try-outeja joiden kautta haetaan lisää motivoituneita pelaajia. Lisäksi haemme muutamaa täsmähankintaa. Avoimet try-outit alkavat ensi viikolla ja toivon että mahdollisimman moni alueen motivoituneista pelaajista löytää paikalle. FBC Raseborg Knights M1 järjestää avoimet tryoutit Sisu Arenassa tiistaina 21.5.2013 ja torstaina 23.5.201

Vastaa