haluatkoritariksibanneri2

Vapautuva liigapaikka Knightsille – seuran nimi muutetaan uuden omistuksen myötä

Viime viikolla salibandymaailmaa järisyttäneen EräViikingit fuusion odotettiin vaikuttavan pääasiassa Helsingin salibandyyn mutta vaikutukset ulottuvat myös laajemmalle alueelle, ja tarkemmin sanottuna Raaseporiin. Fuusion tiedotustilaisuudessa media kiinnitti huomiota vapautuvan liigapaikan kohtaloon, johon salibandyliiton miehillä ei ollut antaa kunnon vastausta. Iloksemme voimmekin nyt paljastaa että liigapaikan tulee saamaan Knights, mutta uuden venäläisomistuksen takia nimi muuttuu.

Taustat

Pari viikkoa sitten Knightsin puheenjohtajaa lähestyttiin Venäjän suunnalta tarkoituksena alkaa tehdä bisnestä suomalaisessa salibandyssa. Ilmeisesti itänaapurissa oltiin jo silloin tietoisia EräViikingit fuusiosta ja vapautuvasta liigapaikasta sillä Knightsille luvattiin, toistaiseksi nimettömänä pysyvän oligarkin toimesta, lähes rajoittamattomat resurssit jos vain Knights onnistuu lunastamaan liigapaikan jo tulevaksi kaudeksi ja jos seura muuttaa nimensä. Heti EräViikingit fuusion tiedotustilaisuuden jälkeen otettiin yhteyttä Venäjälle ja tehtiin diili, jolloin myös sovittiin seuran nimen uusi kirjoitusasu, EбC Разеборг Knights. Meille tärkeä ehto seuran myymisessä oli se että myös omat kasvatit saavat pelipaikan joukkueesta ja loppujen lopuksi saimmekin tahtomme läpi. Ensi kaudella joukkueessa pelaa myös omia kasvatteja, tosin määrällä ei kuuhun mennä.

Seuraava puhelu menikin sitten liiton suuntaan, sovittiin tapaaminen ja kun lopulta saatiin liitollekin selväksi että tänne hankitaan oikeasti kova rosteri ja oltiin lyöty tarpeeksi taaloja Alakiventien tiskiin niin liigapaikka oli jo 99,76% varmuudella Knightsin. Nyt odotellaan vielä lopullista päätöstä mutta se on luvattu faksilla vielä tämän päivän aikana.

Samana päivänä soiteltiin vielä Viikinkien pelaajistoa läpi ja naarattiin fuusioon tyytymättömimmät pelaajat meille. Pääsiäisenä käytiin sitten muissakin suomalaisissa liigaseuroissa ja otettiin vähän mitä haluttiin kun kerran rahaa on. Tällä viikolla ollaan keskitytty Ruotsin maajoukkuepelaajiin ja sieltäkin sitten muutama suht hyvä pelimies saatiin rosteriin. Valmennus onkin sitten toinen asia, sillä se saapuu Raaseporiin Venäjän kiekkopiireistä, mikä oli venäläisen ehdoton vaatimus.

Varsinaista salibandyherkkua siis ensi kaudella Påminne hallissa, joka pidetään vielä meidän kotihallina.

EбC Разеборг Knights kaudella 2016-2017

Johan Rehn MV
Eero Kosonen MV
Mikael Lax
Lauri Stenfors
Jonne Junkkarinen
Nico Salo
Robin Nilsberth
Tobias Gustafsson
Patrik Juntunen
Eemeli Salin
Alexander Galante Carlström
Mikko Kohonen
Miko Kailiala
Rasmus Kainulainen
Casper Pfitzner
Perttu Pajukoski
Alexander Rudd
Kim Nilsson
Rasmus Enström
Jani Kukkola

Mikko Kohonen ja Kim Nilsson kävivät jo Knightsin treeneissä. Kuvan perusteell Nilssonilla tullut punttisali tutuksi Sveitsissä.
Mikko Kohonen ja Kim Nilsson kävivät jo Knightsin treeneissä. Kuvan perusteell Nilssonilla tullut punttisali tutuksi Sveitsissä.

Vastaa